Полицията задържа група, извършила въоръжен грабеж в София

OFFNews 12 февруари 2015 в 14:38 4417 2

Групата, извършила въоръжен грабеж и задигнала каса от магазин в „Дружба" е задържана, съобщи главният секретар на МВР Светлозар Лазаров.

Инцидентът се е разиграл миналата нощ. Трима въоръжени и маскирани мъже влезли в магазина, заплашили продавачката с пистолет и взели оборота. При опита им да избягат обаче те са били забелязани от случаен гражданин, който се е опитал да ги спре. Тогава двама от мъжете  извадили пистолети и  открили стрелба по човека. Малко по-късно на място са пристигнали патрули на полицията, които са задържали единия от тримата нападатели.

Предприета е блокада и така са задържани от полицията. Намерена е касата с пари и пластмасови опаковки. В акцията е участвала и специализираната група за бързо реагиране „Кобра", разкри Лазаров.

Главният секретар поясни още, че е установена квартирата на участниците. „Намерена е бързо квартирата на бандитите. В дома им са намерени два пистолета - газов и боен. Също така там са били и маските на извършилите обира. Ето така се стига до бързи резултати, когато гражданите ни съдействат", каза още Лазаров.

Той допълни, че задържаните лица са криминално проявени, а единият е осъждан за кражба.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!