Полицият, арестувал дрогирания шофьор в Пловдив: Щях да стрелям в гумите, но имаше много хора

OFFNews 04 август 2022 в 17:18 4944 1

Полицай

Снимка Стопкадър

Полицаят, арестувал дрогирания шофьор в Пловдив

"Щях да стрелям в гумите, но имаше много хора. Прецених, че може да стане по-голяма беля. Опитах да счупя стъклото с пистолета, но се оказа доста здраво. Взех един камък и успях", разказа полицаят Николай Фурлински, който разби стъклото и арестува дрогирания шофьор пред КАТ-Пловдив. 

Във вторник 49-годишен мъж заби колата си в бетонни саксии пред КАТ-Пловдив. Оказа се, че мъжът има дълго досие с нарушения от 2001 г. досега и е употребил амфетамин. Освен това шофьорът е бил с отнета книжка за 12 месеца от 1 януари.

Причината да отиде в КАТ е, че през януари колата му е дерегистрирана, след като е заловен отново да шофира под влиянието на алкохол.

На брифинг директорът на КАТ-Пловдив Йордан Милушев обясни вчера, че мъжът има издадени и връчени 63 акта и 47 фиша за нарушение на Закона за движение по пътищата.

Днес полицаят, успял да арестува шофьора заедно със свой колега, разказа, че преди да катастрофи, мъжът е направил няколко обиколки, след което е влязъл в халето, блъснал се в колона, минал е в непосредствена близост до хора и отново е продължил към халето на КАТ. По думите му свидетелите са над 50. 

Преди да се стигне до бягството, служителят на МВР преценил, че трябва да вземе ключовете на шофьора, но в този момент той се заключил в колата и "минал през краката" на полицая. 

"Затворихме изхода, той зави вляво и тръгна към входа. Имаше доста хора, които се разбягаха. Насочи автомобила към бетонните санкции, затичах се към него, опитах се да счупя стъклото със служебното оръжие. Бях извадил оръжието, защото мислех да стрелям в гумите му, когато караше към нас", допълни полицаят. 

Водачът не е бил агресивен след задържането, но е имал неадекватно поведение, преди да избяга: "Крещеше, беше нервен". 

Неговият колега разказа, че след ареста гражданите са аплодирали полицаите. По думите му риск е имало и за хората, и за служителите на КАТ-Пловдив. 

Тестът е показал употреба на амфетамин. Шофьорът е обяснил, че е на няколко вида антидепресанти и е поискал да даде кръв. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!