Полиция, пожарна и АПИ в общ център срещу катастрофите

OFFNews 14 декември 2019 в 15:44 2472 0

Полицията, Пожарната, Агенция "Автомобилна администрация“ и Агенция "Пътна инфраструктура" ще работят заедно в единен координационен център. 

Това съобщи вътрешният министър Младен Маринов, който представи новата структура. Целта на звеното е при възникване на инцидент всички отговорни институции да реагират своевременно. Центърът няма да иззема функциите на спешния телефон 112. Дежурните оттам ще подават сигналите на центъра, уточни Нова тв

На монитори в центъра в реално време се виждат всички пътни участъци в ремонт. При нужда или задръствания отделните регионални структури на МВР ще изпращат допълнителни пътни полицаи.

По изграждането на съвместния екип се работи от два месеца. Неговата ефективност вече се е доказала при няколко инцидента от последните дни, съобщи още Маринов.

Вътрешният министър уточни, че центърът ще разполага с базата данни на всички институции. При сигнал на пътя ще може да се вижда дали шофьорът има нарушения, дали е с валидна книжка, дали е употребил алкохол. Гражданите също могат да изпращат клипове със засечени нарушители, които по-най-бързия начин да бъдат спрени от пътните полицаи.

Цялата информация ще се подава своевременно и на министъра.

Главният секретар на МВР съобщи, че от началото на годината са станали 6413 тежки ПТП-та с 594 жертви и повече от 8000 ранени.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Юлиян Караджов: Нивата на употреба на райски газ са чудовищни