Полицаи откриха прострелян бивш колега

Юлиан Христов 22 януари 2012 в 15:35 356 0

Красимир Нановски. Снимка: МВР
Красимир Нановски. Снимка: МВР

Открито е тялото на обявения за общодържавно издирване бивш полицай Красимир Нановски. 53-годишният мъж от село Малорад е напуснал дома си на 11 януари, твърди съпругата му.

На 12 януари е предприето издирване на местно ниво, но след като мъжът не е открит, е обявен за национално издирване, съобщиха от полицията.

Полицаи от Бяла Слатина със следово куче се натъкнали на трупа вчера в 10.50 часа в землището на село Борован, в местността „Мара Врачанка“. Мъжът е бил с прострелна рана в лявото слепоочие.

В лявата ръка на бившия полицай е намерен законно притежаван пистолет "ТТ".

Основната версия, върху която разследващите работят, е самоубийство. Нановски е имал банков заем, който трудно изплащал, в същото време имал и нартупани сметки. Мъжът е пенсионер и работил допълнително като охранител. Преди това той е бил служител в Районното полицейско управление към АЕЦ "Козлодуй", което е подразделение на Областната дирекция на МВР във Враца.

На този етап разследването не изключва и хипотезата за убийство, макар че е малко вероятна. Засега не е известно някой да има мотив за това. Предстои да бъде направена аутопсия, изготвяне на редица експертизи и разпити. Едва тогава ще се установи дали полицаят сам се е прострелял или някой друг го е убил.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    За политиката