Почина 15-годишното момче, ранено при челната катастрофа край Лозен

Диана Варникова 05 юни 2023 в 14:53 2694 0

Снимка Диана Варникова

В пазарджишката болница е починало 15-годишното момче от Белово, което пострада при тежката катастрофа край септемврийското село Лозен, след като 19-годишен шофьор се блъсна челно в друг автомобил на 18 май.

Около 22 ч. тогава младежът се ударил в кола, в която пътували 28-годишна жена от Ковачево, майка й, бебето й на 1 година и 10 месеца, 12-годишно момче и 29-годишен познат на семейството, който издъхна в резултат на сблъсъка.

15-годишното момче е пътувало в автомобила, предизвикал катастрофата. То бе прието с тежка черепно-мозъчна травма, оток на белия дроб и кръвоизлив в мозъка и повече от две седмици бе на командно дишане в Отделението по анестезиология, реанимация и интензивно лечение в МБАЛ-Пазарджик.

Шофьорът, причинил катастрофата и отнел живота на двама души, трябваше да е абитуриент този месец, но вместо да отиде на бал, остана в полицейския арест с постановление на Окръжната прокуратура. Апелативният съд в Пловдив потвърди наложената му мярка „задържане под стража“, след като стана ясно, че според справка от КАТ в досието на ученика имало 18 нарушения на Закона за движение по пътищата.

В колата му била открита и бутилка за райски газ, а свидетел твърдеше в съдебната зала, че преди да седне зад волана младежът употребил райски газ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!