Пиян шофьор без книжка уби жена си и рани тежко двете си деца

OFFNews 27 май 2014 в 10:51 7744 6

Снимка ОДМВР-Разград

32-годишна жена загина в катастрофа, а двете ѝ деца са тежко ранени, след катастрофа, причинена от неправоспособен и пиян водач.

От пресцентъра на Областната дирекция на МВР-Разград съобщиха, че инцидентът е станал вчера на пътя между селата Острово и Брестовене. Около 16.50 часа 36-годишният шофьор от село Брестовене изгубил контрол над автомобила си на завой. Той излязъл от платното за движение, ударил се в крайпътно дърво, след което автомобилът се завъртял в обратна посока и спрял в крайпътна нива на около 20 метра от пътя.

При катастрофата от колата изхвърчала седящата на предната седалка без обезопасителен колан жена на 32 години, която е съпруга на шофьора. В резултат на удара тя загинала на място. На задната седалка в автомобила пътували двете им деца – 13-годишно момиче и 8-годишно момче.

По-късно при проверка на шофьора дрегерът отчел 1,79 промила алкохол.

Момченцето е със счупен таз, дясно бедро и дясна ключица, с опасност за живота, настанено в ОАИЛ на Разградската болница.

По-късно д-р Георги Кулишев, началник на ОАИЛ в МБАЛ- Разград, каза за "Фокус", че екипите наблюдават постоянно състоянието на детето. „То е в съзнание, в общо-взето стабилно състояние, но все още има опасност от непредвидени ситуации”, каза д-р Кулишев.

За утре са предвидени ортопедични операции, тъй като има счупвания на раменна кост, бедрена кост и на таз.

В Хирургично отделение е откарана сестра му, която е с комоцио, но в стабилно състояние.

По случая се води досъдебно производство по чл. 343, ал. 1, буква „Б” от Наказателния кодекс.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови