Пчели убиха 60-годишен мъж в карнобатско

Последна промяна на 27 април 2014 в 18:32 5468 6

Пчели нажилиха до смърт 60-годишен пазач на язовир в карнобатското село Козаре, пише "Стандарт".

Човекът е починал след като спасил друг мъж, който бягал от рояка пчели. Оцелелият е успял да се скрие в колиба, докато починалият пазач не е успял да стигне до нея.

Веднага след инцидента на място са пристигнали лекари, но медиците не успели да спасят 60-годишния мъж.

Според местните пчелите ставали агресивни по това време на годината, когато цъфти и рапицата.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

28.04 2014 в 16:10

Това, че е за олио, не значи че не е ГМО. Това, че официално е забранено, не значи, че не се отглеждат ГМО видове. Както казах, около 90 до 99 % от рапицата по света е ГМО. Не-ГМО видовете са основно с биосертификат.

виж и това
http://www.temanews.com/index.php?p=tema&iid=599&aid=14319

не съм единствената усъмнила се

28.04 2014 в 15:50

Радвам се, че толкова присърце взимаш нещата. Пропусна само факта, че рапицата за биодизел и за олио е една и съща. Масово стопаните, които отглеждат рапица не знаят дали после от нея ще се прави олио или биодизел. Олиото е храна, следователно рапицата не е ГМО. Може да имаш идея от домати, но не значи, че имаш идея от рапица или въобще от едро земеделство :). Моите уважения!

28.04 2014 в 15:15

Приятелю прополки,
Много добре съм навързала нещата и знам какво е ГМО.
Също така ако не знаеш 99% от рапицата в света е ГМО. Същият е процента и за соята, фъстъците и царевицата.

Също така знам, че докато в Европа и България в частност все още отглеждането на ГМО култури за храна е забранено, не стои така въпроса, когато въпросните култури се отглеждат за друти цели, биодизел например. Тогава няма ограничения. Могат да се отглеждат и няма ограничения за използването на препарати за торене и защита.
Някои видове ГМО се обработват с определени пестициди и хербициди. Да те светна. Целта е примерно семена на Монсанто да се влияят само от препарати на Монсанто.

Ти кога за последно имаше връзка със земята, защото аз лично миналата година копах половин декар двор, садих разсад домати и чушки и брах сливи и грозде. Все още всяка година, макар и за кратък период имам възможност и да опитвам домашни плодове и зеленчуци, та знам и разликата във вкуса, освен че съм усетила с колко труд се отглеждат. За разлика от софийските баби, които искат да си купят най-твърдите домати в магазина, аз имам идея за какво говоря.

28.04 2014 в 11:52

Кремче, нещо не си навързал нещата съвсем добре. Рапицата се използва за олио и за биодизел. Независимо за кое от двете, тя е една и съща. ГМО-то в случая няма никаква връзка. Като те чета, май дори не знаеш какво точно е ГМО. Безконтролното пръскане с пестициди пък би довело до поголовната смърт на пчелите, не мислиш ли? Много ми е интересно кога българите изгубиха тотална връзка със земята и земеделието, като допреди три поколения 85% сме били земеделци?

28.04 2014 в 11:32

По-миналата година майка ми и баща ми бяха се оплакали как когато ходили единият уикенд на вилата и цял ден били жилени от пчели. По около 15-20 на човек за цял ден. Никога не е било такова нещо. После се направи връзката, че точно тази година за първи път в района има насъждения от рапица.
А рапицата, която масово се гледа в момента из цяла България, от друго място разбрах, е за биодизел, съответно е ГМО и се пръска с пестициди безконтролно, защото когато не е за храна няма ограничение за ГМО растения и използване на пестициди и торове.

И ето какво се случва с пчелите, ето как се трови земята.Жалко за човека, това наистина е страшно. Също така е страшно това, което се случва с пчелите, защото освен ,че стават опасни, те също измират и то точно заради ГМО и пестицидите. А без пчели няма живот на нашата планета.

27.04 2014 в 19:08

Какви са тия пчели лезбийки дето лижат до смърт?
Или са били два бичима-едните лижат а другите жилят а ?