Пазарджишки ортопед е в болница след катастрофа с мотоциклет

Диана Варникова 21 май 2023 в 13:08 2190 0

Снимка БГНЕС/Благой Кирилов

Доскорошният началник на Ортопедично отделение в областната държавна болница в Пазарджик д-р Иво Тодоров е в болница, след като пострада при катастрофа заради неправилна маневра.

Инцидентът е станал на бул. "Мария Луиза". Докторът е идвал с мотора си от Моста на Лютата, а пред него е карал автомобил. Шофьорът на колата изненадващо предприел завиване наляво, без да подаде светлинна сигнализация и рокерът се ударил в автомобила.

Докторът е транспортиран по спешност в местната болница и е бил приет в противошокова зала. Той е член на мото клуба "Boys of Hell".

В момента д-р Иво Тодоров е част от екипа на частната болница "Хигия" в Пазарджик. Говорителят на местната полицейска дирекция Мирослав Стоянов предупреди, че три катастрофи с мотоциклетисти са станали само вчера в областта.

По данни на "Пътна полиция" тримата мотоциклетисти са сериозно пострадали и са настанени в болници. От "Пътна полиция" обръщат внимание на това, че причините за катастрофите са свързани с ползване на неразумни скорости, несъобразени с метеорологичните и пътните условия.

От полицията апелират водачите да не предприемат рискови маневри, ако в близост до тях се движи мотоциклетист, а към мотоциклетистите съветът е да имат предвид, че превозното им средство е нестабилно, особено при хлъзгав и мокър път.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови