Отмениха бедственото положение в Гълъбово

OFFNews 08 септември 2014 в 10:53 1863 0

Комисия, назначена със заповед на кмета на община Гълъбово Николай Тонев започва да определя щетите от наводнението. 102 са засегнатите къщи в общината, бедственото положение е отменено.

Снощи е прехвърлила вода по международния път Русе - Свиленград. В момента полицейски екип е на мястото и предупреждава водачите. Дигата на язовира над Априлово ще бъде премахната, каза още Николай Тонев.

Комисия ще определи щетите и в старозагорското село Еленино.

„В събота, към 19:30 ч. къщите бяха отводнени, а водата беше прибрана в коритата. Не вярвах, че тази вода може да се прибере отново", коментира пред Дарик кметът на селото Съби Димов. 35 къщи бяха наводнени в Еленино след падналия дъжд.

Бедственото положение в общините Опан и част от община Раднево обаче остава. Наводнените частни имоти в областта са над 200. Няма пострадали и блокирани хора. Водата постепенно се оттегля, но поради голямото й количество се очаква оттичането на продължи до средата на седмицата.

От днес започват огледите на общинските междуведомствени за оценяване на щетите. Екипи на дирекциите по социално подпомагане по общини също започват огледи, за да разяснят на засегнатите от стихията хора възможността за получаване на еднократна помощ от 325 лева.

Електрозахранването на територията на областта е напълно възстановено. Водоподаването е възстановено във всички населени места с изключение на Самуилово, Михайлово, Воденичарово и Стрелец. Екипи на ВиК работят на терен за отстраняването на повредите.

От здравната инспекцията акцентираха, че след почистването на помещенията е необходима и дезинфекция, за да се ограничи в максимална степен опасността от заразни заболявания. В тази връзка от БЧК стартират кампания за набиране на дезинфектанти и почистващи препарати.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!