Откриха цял арсенал от взривни вещества и оръжие в дома на 61-годишен мъж от Манастирище

OFFNews 20 септември 2018 в 10:15 47593 1

Откриха цял арсенал от взривни вещества и оръжие в дома на 61-годишен мъж от Манастирище

Голямо количество оръжие и боеприпаси бяха открити на 19.09.2018г. в частен имот в село Манастирище, община Хайредин, съобщиха от МВР.

Намерени и иззети са незаконно притежавани оръжия и боеприпаси. Акцията е проведена след оперативно-следствени действия на служители от сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОДМВР- Враца, които извършиха проверка и претърсване в частен имот - къща и двор в село Манастирище, общ. Хайредин, собственост на двама братя, на 61г. и на 54г.

При претърсване на помещения ползвани от 61-годишния мъж, са намерени и иззети: гладкоцевна ловна пушка 12 калибър; 2 пневматични пушки; 1 бойна граната РГД-5 със завита запалка в нея; 1 имитационна граната със запалка в нея; 50 електродетонатори; тротилова пресовка с тегло около 200 грама; 1 метално тяло с цилиндрична форма, саморъчно изработено; 3 пълнители за автомат тип „АК“; 3 метални кутии с барут за ловни патрони; 1 плик, съдържащ около двеста грама барут за ловни патрони; 1 кутия с капсулвъзпламенители за ловни патрони; 2 огнепроводни шнурове съответно с дължина 8,10 метра и 0,20 метра; 417 ловни и бойни боеприпаси от различен калибър.

В хода на претърсването, след установяването на взривни вещества, местопроизшествието е запазено до пристигането на екип на Специализираният отряд за борба с тероризма- МВР. Собственикът на имота/61-годишен/, който е криминално проявен, не е задържан по здравословни причини. Образувано е досъдебно производство по чл. 339 от НК.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

1

Стефан

29.09 2018 в 03:05

:) Е няма що. Ако служебният адвокат не си свърши работата - 500 кинта глоба за патроните. Останалото е кьорфишек, понеже не е оръжие, нито основни части за него. Но пък за тях няма цеви, по тоя опис, така че човекът нито е опасен, нито се е канел да прави нещо. Любител.
Комедия(( Кого, и за какво подгонили ... Тоя очевидно не е оня контингент.
Що не подгоните бейзболните бухалки на "шофьорите", на които мастилото на паспортите още не е изсъхнало? Ми старецът, който е събирал това цял живот, "да има", и който нито може, нито иска да прави глупости? И което сигурно няма и да гръмне, щото не си знае годините. Или се продава в детските магазини за дъвки и бонбонки.