Оставиха в ареста 19-годишния шофьор, причинил катастрофа в Перник

OFFNews 10 септември 2023 в 17:36 1890 0

полиция

Снимка БГНЕС

МВР

По искане на Районна прокуратура – Перник съдът взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 19-годишния Д.Я., привлечен в качеството на обвиняем за пътнотранспортно произшествие с пострадала жена в Перник, съобщиха от Апелативна прокуратура – София.

В хода на разследването по досъдебното производство са събрани доказателства за това, че на 30 август мъжът е управлявал лек автомобил „Ауди“, в Перник и на кръстовище на ул. „Юрий Гагарин“ с ул. „Република“ е нарушил правилата за движение. В катастрофата пострада 35-годишна жена. Тя е настанена в столично лечебно заведение с травматични увреждания. 

Произшествието е станало около 22:25 часа. Шофьорът е навлязъл в лентата за насрещно движение и е ударил автомобила на жената. Шофьорите са тествани за алкохол и наркотични вещества. Пробите са отрицателни.

Съдът прие доводите на наблюдаващия прокурор, че са налице предпоставки за вземане на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия, съобщиха още от Апелативната прокуратура.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика