Осем станаха загиналите от взрива в Астрахан

Вероника Шербанова 28 февруари 2012 в 14:16 2759 0

Поне 8 души загинаха след взрив в жилищна сграда в Астрахан. Снимка: БГНЕС
Поне 8 души загинаха след взрив в жилищна сграда в Астрахан. Снимка: БГНЕС

Поне 8 са загиналите, които  са извадени до момента от разрушения след взрив блок в Астрахан, съобщава РИА Новости. По различни данни в неизвестност са все още от 4 до 14 души.

Според официалната версия причината за инцидента е взрив на неизправна газова инсталация в един от апартаментите. Започва разследване за нарушение на строителни и противопожарни правила за безопасност, довели до смъртта на хора. Задържан е директорът и трима служители на газовата компания.

Спасителните дейности продължават и в рамките на следващото денонощие. Смята се, че затрупани могат да се окажат не само живеещи в блока, но също така персонала и клиенти на магазин, разположен на първия етаж.

Евакуирани са жителите на съседните входове на срутилата се сграда. Те са настанени в разположено наблизо училище. Ще бъде проведена експертиза, която ще установи дали неразрушените части на жилищната сграда са годни за живеене. Собствениците на тези апартаменти обаче се страхуват да се върнат в жилищата си. Те ще поискат от правителството да бъдат настанени в нови.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!