Quantcast

Опит за атентат срещу кмета на Видин

OFFNews Последна промяна на 05 април 2014 в 20:43 1643 9

Герго Гергов

Снимка http://44paralel.com/

Герго Гергов

Опит за атентат срещу кмета на Видин Герго Гергов (БСП) и семейството му е бил направен тази нощ, съобщи Гергов чрез изявление пред медиите.

Под автомобила му, паркиран в двора на къщата му, било сложено самоделно взривно устройство със запалителен коктейл тип "Молотов".

Колата не се взривила, защото фитилът е изгаснал по средата. Това спасило видинският кмет, съпругата му и двете им деца – син на девет години и няколко месечно бебе. 

"По всяка вероятност престъпните намерения са провокирани от твърдата политика, която води кметът на Видин по отношение стабилизиране на финансовото състояние на общината и в защита на интересите на гражданите", се казва в позиция на община Видин.

Гергов видял изгасналия фитил и разлятата течност под предната част на автомобила си към 10:30 ч. сутринта в събота. Подал сигнал до полицията, след което бил извършен оглед.

В изявлението си Гергов заявява, че той и семейството му са оцелели тази нощ единствено по Божията воля и че има поредица от подобни деяния срещу него.

Преди дни обект на агресия е станал и семеен недвижим имот на председателя на общинския съвет във Видин Пламен Трифонов, съобщи още Гергов.

МВР не е излязло с позиция по случая.

"Надявам се, че много скоро ще разберем кои са били извършителите и какви са целите им. Искам да уверя видинското гражданство, че техните интереси ще продължават да бъдат отстоявани и аз като кмет на Видин няма да позволя по никакъв начин злонамерени действия на трети лица да ощетят общината и нейните граждани. Много неща бих могъл да кажа, но предпочитам органите на реда да свършат своята работа. Получих уверение, че стореното няма да бъде оставено без последствия", каза Герго Гергов.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

06.04 2014 в 12:09

Поредните скалъпени простотии на комунделите.

06.04 2014 в 11:24

дано да успеяt от втори опит...

06.04 2014 в 10:50

Има два възможни варианта: 1.Обикновенно така разчистват мафиотите помежду си "бизнес" отношенията си. А това, че даден мафиот е станал кмет в България е в реда на нещата. Като погледнем само към правителството. Макар че, толкова некадърно направено самодейно устройство е смехотворно да бъде изпълнение дори и от престъпник.
2. Очевидно падането на и без това ниския рейтинг на комунистите ги измъчва. И като не им стига умът да измислят нещо друго, с което да измислят по простичките избиратели, прибягват до какви ли не щуротии. Ето този например е сътворил истински театър за да се изкара жертва. Ние си знаем, че е мафиот, не е нужно да ни убеждава. От друга страна, това е революционно откритие, което е сътворил кмета. Т.нар. смес "Коктейл Молотов" да се пали с фитил и да се сложи под колата... Бурен и продължителен смях в залата. Такива смеси се слагат в лесно чупливи съдове - примерно бутилка. "Фитилът" обикновенно представлява един напоен в същата смес парцал. Целта е при счупване на бутилката, разлятата смес да се запали, чрез горящия в този момент "фитил". Нищо повече. С други думи това, което пишман-кметът разправя е пълна измислица. Представете си през нощта някой дебне кмета да излезе (евентуално!) от дома си. В собствения му двор. После, когато въпросния недоучил кмет излезе, злодеят не го трясва с нещо тежко по главата, ами внимателно слага една бутилка "Молотов" под колата му, пали запалка или кибрит, и изчаква докато се запали "фитилът". После тръгва да бяга. През това време кмтът-герой не вижда нищо (сигурно понеже пламъците не се виждат на тъмно). А целта на злодея е да се запали колата (Лада ли? Или Волга?) на героя-комунист. С което, ако кмета като види, че колата му е обхваната от пламъци, ще продължи да си стои вътре поне още 15 минути, евентуално да гръмне горивото в резервоара на машината - макар че това е доста съмнително.
Малко ми е трудно да повярвам на това съчинение.
От друга страна Доган щели да го убиват с неизправен газов пистолет(според ДПС), така че комунистите разчитат на тъпотията на част от избирателите явно!

06.04 2014 в 00:01

//Е, бива ли един настоящ лъжец да бъде настоящ кмет?//

Та ако не беше лъжец и комунделен крадец, та кмет ли щеше да стане...

05.04 2014 в 21:59

"През нощта... автомобила паркиран в двора...това спасило видинския кмет,съпругата му и двете им деца..." Абе тоя кмет спи с цялото си семейство в колата ли?

05.04 2014 в 21:54

Тъкмо щях да се разплача от съжаление и видях "марката" зад жертвата.Тогава разбрах,че съм на цирк.

05.04 2014 в 21:28

"...Гергов видял изгасналия фитил и разлятата течност под предната част на автомобила си към 10:30 ч. сутринта в събота...В изявлението си Гергов заявява, че той и семейството му са оцелели тази нощ единствено по Божията воля..."
Следвайки пътя на логиката, излиза че гореупоменатия кмет, ведно със семейството си, е спал тази нощ в автомобила си, което е със степен на вероятност, граничеща с 0.000%. Противното означава, че при запалване на автомобила му, според този кмет вероятността да се запали къщата, където той, заедно със семейството си, се е намирал през нощта, е равна на (дори не клони към) 100%, което пък от своя страна е нонсенс.
Оттук можем да направим извода, че кметът лъже в поне едно от своите твърдения.
Е, бива ли един настоящ лъжец да бъде настоящ кмет?

05.04 2014 в 21:09

Абе к'во става в цървената севрозападнала България, едни ги самоубиват, други искат да ги взривяват...това да не е червен вятър по червените крокодили....

05.04 2014 в 21:03

бум - бум, чики - бум - буб - бум - бум...

надпреварата за "имунитети" и платената от народеца охрана нека започне .... СЕГА!

... хахахахахахахахахаха

... бе ше се сетите, че правилната идея не е да се самозапалвате, ами...

... хахахахахахахахаха