Опит за атентат срещу кмета на Видин

OFFNews 05 април 2014 в 20:43 2242 9

Герго Гергов

Снимка http://44paralel.com/

Герго Гергов

Опит за атентат срещу кмета на Видин Герго Гергов (БСП) и семейството му е бил направен тази нощ, съобщи Гергов чрез изявление пред медиите.

Под автомобила му, паркиран в двора на къщата му, било сложено самоделно взривно устройство със запалителен коктейл тип "Молотов".

Колата не се взривила, защото фитилът е изгаснал по средата. Това спасило видинският кмет, съпругата му и двете им деца – син на девет години и няколко месечно бебе. 

"По всяка вероятност престъпните намерения са провокирани от твърдата политика, която води кметът на Видин по отношение стабилизиране на финансовото състояние на общината и в защита на интересите на гражданите", се казва в позиция на община Видин.

Гергов видял изгасналия фитил и разлятата течност под предната част на автомобила си към 10:30 ч. сутринта в събота. Подал сигнал до полицията, след което бил извършен оглед.

В изявлението си Гергов заявява, че той и семейството му са оцелели тази нощ единствено по Божията воля и че има поредица от подобни деяния срещу него.

Преди дни обект на агресия е станал и семеен недвижим имот на председателя на общинския съвет във Видин Пламен Трифонов, съобщи още Гергов.

МВР не е излязло с позиция по случая.

"Надявам се, че много скоро ще разберем кои са били извършителите и какви са целите им. Искам да уверя видинското гражданство, че техните интереси ще продължават да бъдат отстоявани и аз като кмет на Видин няма да позволя по никакъв начин злонамерени действия на трети лица да ощетят общината и нейните граждани. Много неща бих могъл да кажа, но предпочитам органите на реда да свършат своята работа. Получих уверение, че стореното няма да бъде оставено без последствия", каза Герго Гергов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!