Обгазени миньори в Мадан

OFFNews 19 юни 2015 в 17:52 3060 0

Четирима души са обгазени в рудник Петровица в Мадан. Трима от тях са приети в интензивното отделение на Смолянската болница.

Най-потърпевш при обгазяването е синдикалният лидер на „Подкрепа" Максим Банков, който е приет в интензивното отделение на смолянската болница с останалите двама обгазени.

Пациентите са под наблюдение и няма опасност за живота им, съобщи директорът на МБАЛ „Братан Шукеров" д-р Марин Даракчиев.

Днес бригадирът Банков се почувствал зле по време на работа в рудник „Петровица". За да му помогне, при него отишъл колегата му Евгени Георгиев, след това в спасяването се включил и началникът на участъка Вежин Ставрев. Двамата успели да свалят пострадалия миньор до по-долно ниво, но и те се обгазили. Тогава пристигнал и екипът на минно-спасителна служба, за да окаже първа помощ на пострадалите.

Инспекцията по труда извършва проверка по случая. Предприятието е наказано за предходните две обгазявания, но размерът на санкцията все още не е ясен. За подобно нарушение глобата е от 1500 до 15 000 лв.

За последния месец това е третият инцидент на обгазяване в мините на ГОРУБСО.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови