Нова акция на КАТ срещу пияни шофьори

OFFNews 27 май 2021 в 20:59 831 0

Започва специализирана операция, в която ще се следи за шофьори, употребили алкохол и наркотици зад волана, съобщиха от пресцентъра на МВР.

От 27 до 31 май пътни полицаи ще извършват засилени проверки в области, за които е характерно интензивно движение на товарни автомобили.

Контрол върху водачите ще е в участъци в близост до граничните контролно-пропускателни пунктове „Кулата“, „Дунав мост“, „Дунав мост 2“, „Калотина“, „Капитан Андреево“ и „Лесово“, като ще бъдат обезпечени влизането и излизането от страната.

Особено внимание ще се обръща на употребата на алкохол, наркотични вещества, техническата изправност на превозните средства и теглените от тях ремаркета и полуремаркета.

Акцент в контрола на движението по пътищата в областите Велико Търново, Ловеч и Монтана ще бъде спазване на скоростните режими, техническа изправност и укрепване на превозвания товар, неправилни маневри, изпреварване и движение по пътното платно.

В хода на специализираната операция ще бъде осигурено видимо присъствие както в рисковите участъци, така и по пътищата трети клас и общинските пътища.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови