Напрежение в ''Красна поляна'' заради набези от обитатели на Виетнамските общежития

OFFNews 02 февруари 2023 в 09:15 3556 0

недоволство

Снимка Скрийншот

Недоволство в столичния квартал "Красна поляна"

Зачестили нападения и грабежи от обитатели на Виетнамските общежития предизвикаха нова вълна на недоволство  сред жителите на столичния квартал "Красна поляна". Последният случай е отпреди два дни, когато възрастна жена е била нападната пред блока си.

В момента, в който си отварям входната врата на блока, някой застана зад мене. Аз мислех, че е гост на някого от входа. Когато се обърнах към него, разбрах, че започва да ми дърпа дръжката на чантата. След като не успя да я измъкне, той започна да ме влачи по земята. Крещях и виках, но нали е зима и всички прозорци са затворени. Хората са се прибрали, никой не ме чу, разказва жертвата на нападение пред bTV.

След като разбрал, че не може да издърпа чантата, нападателят започнал да удря жената по главата и да я рита. След кратка борба той успял да я измъкне и побягнал.

От СДВР са потвърдили, че преди два дни има две жалби за грабежи и от полицията работят по установяването на
извършителите.

Участвали в протестите през 2019 г. за премахване на Виетнамските общежития заявиха, че до 2022 г. е трябвало всички блокове да се бутнат. Все още обаче има шест.

Хората са притеснени, защото има случаи на нападения. Един от пострадалите заяви, че са го пребили четирима души. Той е подал жалба, но няма развитие. Други обясниха, че са чували от възрастни жени, че когато пазаруват в тъмната част на деня ги нападат.

Един от живеещите разказа, че само поставени охранителни камери спират набезите над имота му. Преди време той е видял как са отмъкнали входната му врата за 60 секунди.

"Никой никъде не иска да се настанят в съседство роми. Искаме да бъдат пръснати. Средства има, но е много трудно", обясни заместник-кметът на столичния квартал Николай Вушовски.

Той заяви, че не може да се ангажира със срок за премахването на общежитията, тъй като процесът по разселване е много труден. По думите му вече има настанени Кремиковци и Ботунец, построени са и нови блокчета.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!