Намериха над 40 000 таблетки, съдържащи наркотични вещества на ''Капитан Андреево'' (снимки и видео)

OFFNews 27 септември 2022 в 15:10 1156 0

лекарства

Снимка Агенция Митници

Откритите таблетки

41 049 лекарствени таблетки, съдържащи наркотични вещества, откриха митническите служители на "Капитан Андреево".

На 24 септември на пункта пристигнал лек автомобил с българска регистрация, влизащ в страната от Турция. В колата пътували шофьор и двамата му спътници - всички българи. 

Пътниците декларирали, че пренасят кашони с бобини с прежда. Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка, при която е установено, че кашоните са пълни със 72 макари (бобини) с прежда/конци, навити на пластмасови шпули.

При последвалия физически контрол в 48 бобини с прежда са намерени укрити блистери на 6 вида лекарства, съдържащи упойващи и психотропни вещества. Блистерите били увити върху шпулите под конците и единственият начин да се достигне до тях бил чрез разрязване на влакната.

На единия от пътниците е повдигнато обвинение.

Медикаменти като задържаните се предлагат и легално, но са под специален контрол, съобщават от Агенция "Митници". Правят се опити да се трафикират с цел да бъдат реализирани на черния пазар в Европейския съюз. Това е най-големият случай с този тип лекарства, разкрит от митническите служители на "Капитан Андреево" през 2022 г.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !