Нахапаното от куче дете в Хасковско е в кома

OFFNews 16 юни 2022 в 08:17 4475 0

Снимка btvnovinite.bg

Собственикът на кучето

Нахапаното от куче 10-годишно дете в хасковското село Въгларово е в кома в пловдивската университетска болница, съобщава bTV.

Нараняванията на детето са в областта на черния дроб и един от бъбреците.

Момчето е нападнато на 14 юни от куче порода азиатски вълкодав, собственост на жител на селото. Сигналът подава 67-годишна жена от Хасково.

"Заварих детенцето в локва кръв и баба му до него. След 10 минути дойде линейка, превърза детето и го взе", казва Димитър, очевидец на инцидента, пред БНТ.

Собственикът на азиатския вълкодав Анастас Караиванов отглежда шест кучета за охрана и за тях има множество сигнали, че са агресивни. „Смачкаха ни джипа, спукаха ми гумите, крадяха ми овце. Никой не ми помогна“, защитава се 51-годишният мъж.

Караиванов държал вълкодава вързан със синджир. Във вторник следобед кучето скъсало синджира и излязло от имота. Наблизо били две деца. Едното било нападнато от кучето.

Кучето е регистрирано. След инцидента е откарано в общинския приют в Хасково и ще остане там, докато тече разследването.

От години животните тормозят жителите на Въгларово, казват жители. След множество жалби едва през 2019 г. на собствениците са наложени глоби.

"Отношението на собственика не е нормално. Просто искаме това нещо по някакъв начин да спре. Искаме и Хасковска община да се намеси в този случай", коментира друга жителка на селото пред БНТ.

На този етап към собственика няма повдигнато обвинение, но се очаква това да се случи днес.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови