Нагъл шофьор в насрещното: Мога да ти покажа и кой съм, и как спазвам правилата (видео)

OFFNews 28 април 2016 в 15:14 22299 6

Нагъл шофьор в насрещното: Мога да ти покажа и кой съм и как спазвам правилата (видео)

Поредното видео с нагъл шофьор стана хит в социалната мрежа. Кадрите бяха качени от потърпевшия, който се разминал на косъм от боя. 

От видеото се вижда, че шофьор, влязъл в насрещното на еднопосочна улица, отказва да отстъпи. Същото прави и шофьорът, който заснел видеото. Ядосан от това, нарушителят се приближава към колата, отваря вратата и започва да държи сметка:

"Само да ти кажа, че имаш точно два метра назад. Само да ти кажа, приятелю, че като не познаваш хората, не се заяждай. Разбра ли ме?"

На въпрос на другия шофьор: Не смятате ли, че е редно да се спазват правилата?, той отговаря: Аз смятам много неща, и спазвам правилата и ако искаш мога да ти покажа и кой съм, и как ги спазвам правилата. Но не си ти този, който ще ми каже за двата метра, че трябва да се върна обратно, ясно ли ти е?

След кратка пауза с нервен тон допълва: Чуваш ли какво ти говора!?

На реплика на другия шофьор: Не знам колко е редно това нещо, той допълва: Да, не е редно, и се извинявам.

В крайна сметка другият шофьор е отстъпил и направил път на нарушителя. В профила си в социалната мрежа той написа: 

Предавам се да се боря за един по-добър свят, в който законите и правилата се спазват. Свят, в който не се чувстваш безнаказан, всесилен, над всичко и всички. Заради това, което ще видите в клипчето и това, което стана неотдавна на Околовръстното в София, просто не виждам смисъл. Това са и причините досега да не съм си позволявал да подам официален сигнал към КАТ по някое от десетките нарушения, които имам записани на видео. Докато системата не се погрижи за хората и не гарантира тяхната безопасност, като от друга страна гарантира бърза и лесна наказуемост на нарушителите, няма и да има много хора, които да си слагат главата в торбата и да отидат да свидетелстват очи в очи с типажи, като героя от този клип. Аз лично не виждам смисъл заради високия риск от саморазправа. Такива хора просто нямат задръжки.

Все пак се радвам, че човекът прояви самообладание и не се стигна да Околовръстното 2. Радвам се, че все пак имаше доблестта да признае грешката си и да се извини.

От разговора останах с впечатление, че заема някакъв пост подобен на полицай. Може би това го е спряло да не свърши по-лошо цялата ситуация.

Във всеки случай аз съм дотук. Ще продължавам да заснемам материали и да се опитвам да ги разпространявам, така че да се дава гласност на простотията по улиците, но вече и през ум няма да ми мине да се опитвам да си налагам жалката справедливост. Защото дали може да се спечели нещо от такава ситуация е доста спорно. Докато това, което мога да загубя от една лоша развръзка е доста повече. Просто няма смисъл...

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13859

6

Daering

29.04 2016 в 08:14

А сега си представете, че нашият човек не снимаше. Най-вероятно щеше да си отнесе и бой.

13277

5

66

28.04 2016 в 22:32

само на тъпака да му кажа ,

че или е милиционер-прокурор или е престъпник ,

а вероятно и двете


ПРОКУРАТУРАТА-КАРИКАТУРАТА или КАТ НЕМА ЛИ ДА СЕ СМОСЕЗИРА ?







се връща

11480

4

Plagiat

28.04 2016 в 19:27

В Студентски град, около Зала "Христо Ботев" "направиха" доста улички еднопосочни. И какво от това? Станаха по-опасни, щот "антипосочният" дава газ за да се промъкне.....
В гореописаният случай добре че беше клошарът да респектира дебелакът с волвото-катафалка.....

12212

3

terorero

28.04 2016 в 15:54

Я си представете как си пътувате с децата и тоя ви изскочи така и ви се разкрещи пред тях. Да се биете, не става. А как ще им обяснявате после за правилата дето са за всички и как не трябва да сме агресивни? И после като тръгнат с ножлета из квартала, щото вече им е ясно, че само по - силният има право и няма кой да ги защити.

Я дайте да го видим тоя баровец кой е? Как се казва, къде живее? Че като го видим и да бЕгаме по храстите.

12396

2

Зелен

28.04 2016 в 15:44

Я някой да му провери номерчето на "Тоа", да вземем да го видим, колко точно е важен с това убито волво хахахахахха

Малко да му се посмеем какъв загубеняк е извън филма, който сам си режисира и нарича живот :)))

12129

1

lubomirsb

28.04 2016 в 15:24

Най-любимият ми типаж хора. Викам им "от онова време". Това са хората, които не се променят. Като цяло не им пука за другите , те живеят за себе си и биха прецакали всички други за собствено благо.
Същите тези които разрушиха демокрацията преди време , сега продължават. България е бъкана с такива типове.