МВР съветва: Отменете пътуванията заради лошото време

OFFNews 24 ноември 2023 в 20:30 5191 0

Отменете пътуването си, освен ако не е наистина наложително, съветва МВР

Снимка Getty Images

Отменете пътуването си, освен ако не е наистина наложително, съветва МВР

Отменете пътуването си, освен ако не е наистина наложително, съветва МВР по повод "очакваното усложняване на метеорологичната обстановка на територията на цялата страна".

"В случай че пътувате, заредете автомобила с достатъчно гориво и го подгответе за зимни условия. Избирайте само главни пътища, дори маршрутът да е по-дълъг. Разполагайте с топли дрехи и заредете мобилния телефон. Шофирайте внимателно" - заявиха от МВР.

"При силен вятър не оставайте на открито. Бъдете внимателни, когато минавате покрай сгради, електропроводи и дървета" - съветват още от вътрешното министерство.

От Националния оперативен център на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ напомнят, че според постъпилата информация за метеорологичната обстановка в страната, за 25 ноември (събота) е обявен „оранжев код“ за по-голямата част от страната, като за областите Монтана, Враца, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе той е „червен“.

Очакват се обилни валежи от дъжд и силен порив на вятъра, както и условия за образуване на преспи и снегонавявания. В Предбалкана се очаква снежна покривка до 20-30 см, както и значително повишаване на речните нива в Дунавския, Черноморския, Източнобеломорския и Западнобеломорския басейн.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови