МВР охранява вече само трима защитени свидетели

Публикуването на снимките с пазаруването на Любена Павлова са имали благотворен ефект, казва вътрешният министър Калин Стоянов

OFFNews 26 юни 2023 в 15:20 1572 2

Стоянов

Снимка БГНЕС

Калин Стоянов

МВР охранява само трима защитени свидетели по прокурорски постановления, съобщи вътрешният министър Калин Стоянов пред БНР. Той допълни, че след анализ, извършен заедно с прокуратурата, е решено броят на охраняваните да бъде намален.

Проверката на вътрешното министерство бе по искане на временно и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов преди дни, като поводът за нея бе твърдение на служебния вътрешен министър Иван Демерджиев за такива случаи. Другата причина е "необходимостта от оптимизиране на взаимодействието между прокуратурата и МВР в тази област".

Калин Стоянов смята, че снимките на това как полицаи товарят багаж в джипа на бившата съпруга на Петьо Еврото Любена Павлова са имали положителен ефект за МВР.

"Аз искам да благодаря на човека, който ги е направил. Който според мен ги е направил и ги е пуснал с цел по някакъв начин да злепостави МВР. Но тези снимки постигнаха обратен ефект, според мен. След анализа, който направихме, към момента Министерството на вътрешните работи охранява само три такива лица. И значително разтоварихме системата от този ангажимент", обясни Стоянов.

Министър Калин Стоянов обясни и как често се е налагало оперативни работници да ходят по заведения заради охранявани лица.

"Тогава, когато въпросното лице пожелае да посети някакво питейно заведение - примерно дискотека, там охранителен състав, който е ангажиран с неговата защита, не може да влезе. Тогава се викат оперативни работници от съответното районно управление или от СДВР, които цивилни влизат на съответното място".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10212

2

Човека

26.06 2023 в 15:56

Какви заведения, какви дискотеки бе боже мили. Нали живота им уж бил застрашен.
Цирк дю солей.

22548

1

dolivo

26.06 2023 в 15:26

Питие ще пие охраняван? Ко?

Охранявания седи забит в кучи гъз някъде, или НЯМА охрана.

Това е привилегия.

Или да си плаща сам за охрана.

****...

Но пак добре - поразтоварили са от това задължение...
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки