МВР: 18 задържани след протеста снощи, трима пострадали полицаи

Борисов поиска и получи оставката на шефа на полицията в Бургас заради Росенец

OFFNews 11 юли 2020 в 13:42 2620 0

18 души са задържани при протестите снощи, пострадали са трима полицаи. Двама от арестуваните за хулиганство и възпрепятстване работата на органите на реда са поискали лекарска помощ, те са в добро състояние. 

Единият от пострадалите униформени е с контузия на ръката, другият - на коляното, а третият - на главата. Това заяви главният секретар на МВР Ивайло Иванов на съвместен брифинг с министъра на вътрешните работи Младен Маринов. 

По думите му при протестите полицаите са били замеряни със стъклени бутилки, монети и са били заливани със спирт. "Използвани са и спрейове срещу органите на реда - много по-добри и по-големи от нашите", каза още Иванов. 

Главният секретар обясни, че единствената цел на полицията и на МВР е била да не се допуснат сблъсъци между двата протеста. Иванов заяви, че на "Росенец" хората не се допускат, за да няма спречквания между двете групи. 

За вчерашните сблъсъци Иванов добави, че органите на реда ще покажат клипове, на които се вижда как се напада полиция. "Нито един полицаи няма нищо против мирните протести. Аз не се притеснявам от 10 000 протестиращи, а от 200 агресивни", обясни главният секретар. 

Борисов е поискал от Младен Маринов оставката на директора на Областната дирекция на МВР в Бургас старши комисар Радослав Сотиров заради недопускането до плажа до сарая на Доган. Сотиров мигновено подаде оставка. 

Ивайло Иванов съобщи, че по информация на МВР на една група от протестиращи два пъти са предлаги пари, като минимумът започва от 40 лв. "Имаше хора, които бяха там, за да следят ситуацията, те не спряха да говорят по телефона", заяви още той. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!