Quantcast

Младежи протестираха след инцидента в Гоце Делчев

OFFNews Последна промяна на 30 януари 2014 в 20:43 3043 1

Снимка: е-79.com

Повече от 100 младежи излязоха на протест срещу транспортната фирма „Динамо“ и преди обяд блокираха автогарата в Гоце Делчев, съобщи e-79.com.

Повод за недоволството им стана инцидентът с автобус на фирмата, при който пострада 29-годишната Гергана Кюмкова.

В сряда сутринта вратата на автобус на фирмата, движещ се по линията Балдево – Гоце Делчев, се отворя в движение и от него изпада Гергана. Задната гума на автобуса премазва двата й крака, а снощи пострадалата бе оперирана в Пирогов и все още не е ясно, дали ще се наложи ампутация на единия крак.

Тази случка преля чашата на търпение на хората от Гоце Делчев и днес те се събраха пред офиса на фирмата, за да искат отговорност от ръководството. Плакатите на младежите бяха с две основни послания. Едните изразяваха подкрепата си към Гергана, а с други учениците обвиняваха фирмата превозвач. Младежите започнаха да събират и средства, които да отидат за лечението на пострадалата.

Един от протестиращите младежи разказа какво се е случило вчера:
„Вътре всички бяхме уплашени, ако се беше отворила цялата врата, най-вероятно нямаше и аз сега да стоя пред вас. Кой ще поеме отговорност?“

По думите на управителя на „Динамо” АД инж. Илия Петков, автобусът не е бил претъпкан.
„В случая с инцидента вчера, автобусът не е бил чак толкова препълнен, защото е имало около 50 човека. Автобусът е с 38 седящи + 30 правостоящи места и отговаря на изискванията със съответната категория за изпълнение на тази линия“, каза инж. Илия Петков.

Управителят на траспортната фирма заяви, че ще поеме лечението на пострадалата жена.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

31.01 2014 в 05:46

Освен лечението, фирмата трябва да плати и 4-500 хил. обезщетение на пострадалата. Но у нас няма съд, който да оценява толкова високо здравето и живота на матряла. Затова - Терминал 2.