Младежи протестираха след инцидента в Гоце Делчев

OFFNews 30 януари 2014 в 20:43 3573 1

Снимка: е-79.com

Повече от 100 младежи излязоха на протест срещу транспортната фирма „Динамо“ и преди обяд блокираха автогарата в Гоце Делчев, съобщи e-79.com.

Повод за недоволството им стана инцидентът с автобус на фирмата, при който пострада 29-годишната Гергана Кюмкова.

В сряда сутринта вратата на автобус на фирмата, движещ се по линията Балдево – Гоце Делчев, се отворя в движение и от него изпада Гергана. Задната гума на автобуса премазва двата й крака, а снощи пострадалата бе оперирана в Пирогов и все още не е ясно, дали ще се наложи ампутация на единия крак.

Тази случка преля чашата на търпение на хората от Гоце Делчев и днес те се събраха пред офиса на фирмата, за да искат отговорност от ръководството. Плакатите на младежите бяха с две основни послания. Едните изразяваха подкрепата си към Гергана, а с други учениците обвиняваха фирмата превозвач. Младежите започнаха да събират и средства, които да отидат за лечението на пострадалата.

Един от протестиращите младежи разказа какво се е случило вчера:
„Вътре всички бяхме уплашени, ако се беше отворила цялата врата, най-вероятно нямаше и аз сега да стоя пред вас. Кой ще поеме отговорност?“

По думите на управителя на „Динамо” АД инж. Илия Петков, автобусът не е бил претъпкан.
„В случая с инцидента вчера, автобусът не е бил чак толкова препълнен, защото е имало около 50 човека. Автобусът е с 38 седящи + 30 правостоящи места и отговаря на изискванията със съответната категория за изпълнение на тази линия“, каза инж. Илия Петков.

Управителят на траспортната фирма заяви, че ще поеме лечението на пострадалата жена.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови