Млад софиянец се удави на бургаския плаж

Последна промяна на 02 септември 2015 в 14:13 6204 2

Снимка OFFNews

Спасителят Веселин Илиев в морето

24-годишно момче от София се удави в неохраняема зона на бургаския плаж. Инцидентът стана преди обяд, в района на Моста. Младежът е влязъл да се къпе в морето, заедно с 20-годишния си брат. Вълната повлича момчето за секунди.

Чухме само виковете за помощ. Майката крещеше, че синът й е вътре и се дави. Скочи едно момче да го търси, но вече беше късно“, разказаха очевидци.

Почти два часа спасители търсиха трупа на момчето. Морето в момента е изключително бурно, с много силно мъртво вълнение, къпането е забранено. Вълната може да ти счупи кръста, коментира началникът на спасителната служба.

Над 12 души скочихме във водата, взех по един спасител от пост, обаче – неуспешно. Обадиха ни се по това време, че други двама се давят в неохраняемата зона след 17-и плаж, извадихме ги“, разказа старши – спасителят на Северния плаж в Бургас Веселин Илиев.

След повече от два часа търсене трупът на момчето бе изваден от морето.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

02.09 2015 в 16:21

Що не внимавате бе, мама му стара, още един млад живот си отиде бадева. Жалко за момчето и близките му.

02.09 2015 в 16:05

Мислете бе, хора... Както шофирате, така и си почивате. Измирате за пълни глупости и си почерняте семействата. Толкова ли е трудно да се съобразите малко с малко с правилата и да си живеете живота нормално...