Меле във врачанско село приключи с прострелян

OFFNews 27 декември 2015 в 11:19 4520 4

Мъж е с опасност за живота, след като бил прострелян при меле във врачанското село Моравица. За инцидента са задържани петима души, съобщиха от областната дирекция на полицията във Враца.

Около 19.26 часа жител на селото подал сигнал в полицията за това, че негови съселяни му отправили заплахи за саморазправа. Малко по-късно, около 19:35 часа на спешния телефон 112 е получен сигнал за прострелян мъж. 

На място полицията установила, че петима души пребили с брадви и самоделно изработен сатър мъж от селото. Петимата са преградили пътя му, като спрели автомобила, с който мъжът се движел. Те го свалили от шофьорското място на земята и го пребили. 

В опит да помогне, друг мъж се намесил и стрелял два пъти със законно притежавания си пистолет. В резултат един от биячите е прострелян два пъти и в момента е с опасност за живота във врачанската болница. В отговор на стрелбата друг мъж от селото стрелял с газов пистолет. 

Според полицията причината за инцидента е стара вражда. Продължава работата по установяване на свидетели. За 24 часа са задържани пет лица в РУ –Мездра. Образувано е досъдебно производство.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови