Мъжът с фалшивата граната говори от името на Господ и плаши с истинска

Ангел Марковски 02 януари 2022 в 22:08 4736 0

Милен Методиев, който беше арестуван навръх Нова година заради агресивно поведение, заплахи и притежание на граната заяви пред Нова, че не съжалява за случилото се. След като влезе в конфликт с хората, които чакаха на опашка пред Народния театър, беше задържан, а на следващия ден освободен.

"22 години съм в армията на Христос, военен без военни дрехи, такъв, духовно военен. Христос ми каза преди два месеца - напускаш работа и си нужен за България, всички пари, които си спестил за апартамент, за жилище, ги даваш в революцията, във въстанието, казвам - слушам, Господи, нали съм войник, ти си главнокомандващ", заяви Методиев пред БНТ.

"Реплика съм носил, не учебна. Фалшименто е и 20 лева струва в магазина за оръжия. Аз си я нося в джоба, нито някой съм заплашвал, нито съм я вадил някой да пълни памперсите", обясни Методиев пред репортера на Нова в родния си Асеновград. Той има три деца, а по професия е международен шофьор.

Мъжът е на 53 години. Разказва, че е симпатизант на партия „Възраждане“, но не е бил провокиран от тях да отиде в София в новогодишната нощ. Подкрепя и протестите срещу ковид мерките.

„Целта беше да се съберем българските патриоти пред Народния театър „Иван Вазов“ да изиграем няколко бойни хора, но се събраха само 4 човека. Не съжалявам за случилото се", допълни той.

Мъжът не е осъждан. Няма и криминални регистрации.

"Стига с тая бутафорна граната, ако не се спрат, ще има и истински. Господ ги предупреди", заплаши Милен. Срещу него е повдигнато обвинение в хулиганство.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови