Мъж посрещнал гол и с мачете в ръка лекар от Спешна помощ

OFFNews 23 август 2017 в 09:09 3779 0

Снимка bTV

Мъж повикал екип на Спешна помощ в дома си и ги посрещнал на вратата гол и с бразилско мачете в ръка. Забил хладното оръжие в масата и казал: "Сега ме преглеждайте".

Случаят разказа завеждащият смяна в Центъра за спешна медицинска помощ в София д-р Делян Георгиев пред bTV. За щастие, не се стигнало до насилие. Мъжът - с психически проблеми - бил "абонат" на Спешна помощ, редовно ги викал, като си измислял симптоми.

Разговорът в студиото бе по повод поредния случай на агресия срещу лекари. Екип бе заплашен вчера с нож от близки на пациентка в столицата.

„Момчето ни посрещна доста афектирано, със сълзи на очите, бащата ни посрещна гол до кръста, целия изпотен, много нервен, с крясъци, че съпругата му има инсулт и трябва да отиде в болница. Когато влязохме в апартамента, видяхме една жена, която седеше нормално на леглото, без симптоми на безсъзнание”, разказва Валери Темелков, който е бил част от спешния екип.

Започва рутинен преглед и в един момент синът се появил, държейки голям кухненски нож в ръка. „Веднага реагирах и му казах да спре и да пусне ножа. Той може би се стресна от тона ми, защото го казах рязко", коментира лекарят.

Тези случаи са ежедневие, коментира д-р Георгиев тази сутрин. Вчера заплашили един с нож, в главата на друг пък опрели пистолет.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови