Мъж нападна и се опита да изнасили 11-годишно дете в центъра на Мездра

Извършителят е от Берковица, открит е в Пловдив

OFFNews 22 май 2024 в 08:58 2415 1

Емилиян Костов

Снимка Стопкадър Нова ТВ

Зам.-районният прокурор на Враца Емилиян Костов

Мъж е задържан за опит за изнасилване на 11-годишно дете в центъра на Мездра. Нападението е извършено по светло, в близост до сградата на общината. Въпреки че мястото е оживено, нападателят успял да избяга и да се укрие в Пловдив, предаде Нова ТВ. 

Извършителят е от Берковица. Пътувал е с влак за Бургас и е имал престой от около 30 минути в Мездра.

Зам.-районният прокурор на Враца Емилиян Костов обясни, че случаят е от 20 май. Около 19 часа е получен сигнал в Районното управление в Мездра за блудствени действия срещу малолетно дете. 

Той подчерта, че по случая са работили над 70 полицаи от три дирекции. "Извършителят е 37-годишен и е безработен. Слизайки от композицията на влака, за да си купи нещо за хапване, мъжът извършва това грубо и дръзко деяние. Няма данни лицето да е с психични проблеми", обясни Костов.

Нападателят не е осъждан. Няма криминални прояви и психични проблеми. Задържан е за 72 часа. Внесено е искане за вземане на постоянна мярка за неотклонение.

Костов допълни, че вече му е повдигнато обвинение. За това престъпление законът предвижда лишаване от свобода от 1 до 6 години.

По думите му детето в момента е по-добре. С него работят психолози и се вземат мерки за защита.

"Детето беше много разстроено. Крещеше по телефона на баща си: "Татко, ела да ме вземеш. Един се опита да ме изнасили", разказа Антоанета Маринова, която е намерила детето след нападението.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Най-влиятелните хора в Европа се събират в София