Майка на 6 деца преби социална работничка заради спрени помощи

offnews 20 юни 2017 в 08:25 18759 3

Социална работничка от Бургас беше пребита от 25-годишна майка на 6 деца заради спрени помощи, съобщава bTV. Инцидентът породи вълна от недоволство сред социалните работници в морския град.

Служителката е била нападната на работното си място, има изместване на челюстта и синини по тялото.

"Влетя в стаята, където ме грабна за косата и започна да ме дърпа, да ме скубе.", спомня си тя. Причината за нападението са 250 лева, взети като социална помощ, които агресивната ромка трябвало да върне.

Не става дума за лично отношение към майката, процедурата е такава: "След като детето е направило три последователни отсъствия, семейната помощ се прекратява за срок от една година, а получената еднократна помощ трябва да я върне".

Жената, която напада социалната работничка, е 25-годишната Иванка Филипова, майка на 6 деца. След нападението е задържана за 24 часа в полицията и освободена.

Последното новородено е дадено в дом за отглеждане, нито едно от другите 5 деца не посещава училище. "Тя знае много хубаво, че Иванка не е женена и си изгледа децата така, с какво право доход иска?! От мене е по-учена, по-образована, доход иска!", възмущава се бабата.

Ромското семейство все пак е готово да обяви примирие: "Ванчето й се извинява за туй, дето двете жени се сбиха и туй няма да се повтори, няма да се повтори и ще се забрави, да се върне тя на работа и Ванчето да си гледа децата."

В същото време социалните работници в Бургас се вдигат на протест в защита на колегата си. Твърдят, че това не е изолиран инцидент. Разказват за чупене на стъкла, за причакване с брадви и непрестанни вербални заплахи.

"Задължително трябва да работим на гише, да бъдем обезопасени, да разполагаме с паник бутон и евентуално, тъй като нашата работа е свързана пряко с ходене на терен, евентуално да ни се осигури полицейска закрила", предлага Таня Симеонова.

При всеки инцидент виновен излиза социалният работник. Причината – не е намерил правилния подход.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8005

3

Yoana Ivanova

21.06 2017 в 03:05

Сигурно скоро ще започнат да й се раждат и внучета и опашката за социални помощи ще расте ли расте..."Не е луд, който изяжда два зелника. По-луд е, който му ги дава."

42249

2

Denis Rizanov

20.06 2017 в 10:30

Ако първото е родено на 12, тая направо изостава от плана!
Незабавно трябва да бъде въведен ИЗБОР при отпускането на социални придобивки за отглеждане на деца. Ако си под 18г и искаш да вземаш детски избираш - кастрация+"детски" или без "детски"!

12796

1

Draven Filosoff

20.06 2017 в 09:06

25 годишна с 6 чаанета!!!! : О Тая не си игпае на дребно :))))
 
X

Да помогнем на украинските деца!