Quantcast

Лекарка с комоцио след спречкване с депутат от ДПС

ОFFNews Последна промяна на 09 октомври 2013 в 08:10 2721 1

Хасан Хаджихасан
Хасан Хаджихасан

Скандал между депутата от ДПС Хасан Хаджихасан и лекарката от Спешното отделение в областната болница във Велико Търново д-р Милена Узунова завърши с комоцио, съобщава bTV. Тя твърди, че той я е удрял на 6 октомври, но народният представител отрече.

„Не смятам, че от една човешка трагедия трябва да се правя сензация. Не съм конфликтен човек. Повишил съм тон, бил съм по-рязък”, призна Хаджихасан. Жена му била откарана в болницата с кръвоизлив на мозъка. След прегледа ѝ бил назначен скенер. По думите на депутата д-р Узунова скастрила семейството, че не били влезли от правилната врата.

„Не съм бутал и удрял”, каза първоначално Хаджиасан, а после уточни, че е имало леко побутване. Той призова да се излъчат записите от охранителни камери. Народният представител от ДПС твърди още, че близки на лекарката го уговаряли да оттегли жалбите си срещу нея.

Колеги на д-р Узунова разказаха, че тя била дежурна в спешното отделение. Оказа се, че камерите са само за информация и няма записи от камерите, защото това било посегателство над пациентите. След инцидента младата лекарка е много разстроена и отказва да коментира случилото се. Тя е в 10-дневен болничен.

Боят над лекари беше криминализиран само преди 3 месеца. Нападението ще се наказва със затвор до 3 години при лека телесна поведа и до 10 г., ако поражението е тежко. За медицински лица бяха определени лекари, стоматолози, акушери, магистър фармацевти и медицински сестри.

При представяне на законопроекта зам.-председателят на парламента Мая Манолова (БСП) обясни, че предупреждават всички, които се опитват да посягат на лекари, екипи на Бърза помощ, учители, възпитатели, че санкциите ще бъдат „с цялата строгост на закона”.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

09.10 2013 в 09:07

Tozi utre shte go narpavi tova i na teb!

<em>Моля, пишете на кирилица!</em>