Куче нахапа зверски дете в пловдивското село Сърнегор

OFFNews 23 август 2020 в 18:57 3795 0

Куче нахапа зверски дете в пловдивското село Сърнегор. Детето има разкъсвания по лицето и главата и над 100 шева.

До тук се стигнало, след като собственичката на къщата, която живее в съседната вила на пострадалото дете, отишла в двора им да пие кафе. Kучето се промъкнало през дупка в оградата и легнало до собственичката. 6-годишното момче отишло да си играе с него, когато било нападнато.

„Кучето захапа сина ми два пъти, аз успях да го ритна и подгоня, а собственичката на кучето взе сина ми на ръце и го вкара в къщата. След това отидохме в медицински център в Раковски и подадохме сигнал на 112. Лекарят в Раковски ни каза, че не може да се справи с разкъсванията и бяхме препратени към Хирургиите в Пловдив. Там синът ми претърпя 3-часова операция”, разказа бащата на детето Иван, цитиран от glas.bg

„Детето ми се храни със сламка вече 20 дни, а белезите могат да останат за цял живот. Шокиран е от случилото се”, казва майката Таня. Тя иска възмездие и кучето да бъде умъртвено, защото има няколко нападения над други хора от село Сърнегор.

Полицията е разпитала собствениците на кучето. В медицинската експертиза е записано, че телесната повреда е лека, но може да се промени след финалния преглед. Районната прокуратура в Пловдив проверява случая.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови