Комисар Радослав Начев: Само за ден камерите в София отчитат над 1000 превишения на скоростта

Венци Мицов 27 октомври 2022 в 09:10 1894 0

комисар Радослав Начев

Снимка Скрийншот БНТ

комисар Радослав Начев

8000 нарушения на скоростта по булевард "Драган Цанков" са отчетени за периода от месец август до момента. Това заяви  в студиото на "Денят започва" по БНТ комисар Радослав Начев – новият началник на отдел "Пътна полиция" - София. 

От началото на месец август "Пътна полиция" в София е започнала да наблюдава булеварда с камери и е констатирала този огромен брой нарушения, като рекорда е за шофиране със скорост 136 километра в час.

Пред БНТ комисар Начев призна, че проверките са доказали служители, които са осигурявали полицейски чадър над нарушители.

"Една от моите задачи е да върна доверието на обществото в институцията, която ръководя в момента. На първо място, реформата в "Пътна полиция" трябва да е насочена към подобряване на административното обслужване на гражданите. Процесите, които осъществяваме, трябва да са прозрачни за хората и да бъдат осъществявани с максимално кратък срок" - каза Начев.

Той заяви, че е необходимо да се надгради електронния портал за административни услуги с цел да намалеят опашките пред столичния КАТ.

Подготвени са  предложения за промяна на закона, където е предвидено премахване на наказателните постановления. Така, според Начев, налагането на санкция ще става с един документ на място, на пътя. Така няма да се налага повторно издирване на водача нарушител, за да се връчва наказателно постановление.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови