Кметът на Якоруда е намерен мъртъв, прострелян в главата

OFFNews 14 ноември 2022 в 19:16 9121 2

112

Снимка Теодора Михайлова / OFFNews

Kметът на Якоруда Нуредин Кафелов е намерен мъртъв в автомобил

Kметът на Якоруда Нуредин Кафелов е намерен мъртъв в автомобил в местността Трещеник - с прострелна рана в главата. 

Прокуратурата започва образуването на разследване за склоняване към самоубийство, съобщиха пред БТА от държавното обвинение.

На място криминалисти извършват оглед.

От МВР допълват, че кметът на Якоруда има разрешително за използване на късоцевно и дългоцевно оръжие.

По информация на bTV aвтомобилът на Кафелов е бил отключен, а в телефона му са открити две дупки от изстрели.

Кой е Нуредин Кафелов?

Нуредин Кафелов е роден на 1 януари 1958 г. в Якоруда. Завършил е Университета по архитектура, строителство и геодезия в София със специалност промишлено и гражданско строителство. На 16 октомври 1999 г. е избран за кмет на Якоруда, издигнат от Движението за права и свободи.

На 12 март 2003 г. е избран за член на Комисията за финансов надзор с мандат от шест години. На 28 октомври 2007 г. Нуредин Кафелов е избран отново за кмет на Якоруда на първия тур на изборите с 50,85 процента. На 14 февруари 2008 г. парламентът го освобождава предсрочно по негова молба като член на Комисията по финансов надзор. За кмет на Якоруда е преизбиран още три пъти – на 23 октомври 2011 г., на 25 октомври 2015 г. и на 27 октомври 2019 г.

През лятото на 2022 г. срещу Нуредин Кафелов е депозиран сигнал за неправомерно увеличение на гробищния парк. Сигналът е подаден от местни бизнесмени. На 15 септември 2022 г. екипи на Комисията за противодействие на корупцията и конфликт на интереси влизат в Община Якоруда, изземвайки купища документи от общинската сграда, за да разследват работата на общинското ръководство и най-вече на кмета Нуредин Кафелов, съобщава БТА.

Според сигнал до антикорупционната комисия, тъстът и тъщата на Нуредин Кафелов от години снабдяват сградата на администрацията, селските кметства, детските градини, училищата и Дневния център за деца с увреждания с интернет, перилни, почистващи и дезинфекционни препарати. Поръчките се правят, без да се обявяват предварително процедури по ЗОП, съобщава агенция БГНЕС. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови