Катастрофа блокира Кресненското дефиле, загинаха възрастни мъж и жена

OFFNews 08 май 2017 в 16:39 30369 18

Катастрофа блокира Кресненското дехиле, загинаха възрастни мъж и жена

Снимка БГНЕС

При челен удар между лек автомобил "Лада" и лек автомобил "Тойота" днес на Кресненското дефиле са загинали мъж на 76 години и жена на 73 години. Двамата са от град Сандански и пътували със старата си семейна "Лада". Пострадала е 38-годишна жена от град София, пътуваща в лекия автомобил "Тойота".

Катастрофата е станала около 15.00 часа в участъка между Кресна и Симитли.

От „Гранична полиция“ съобщиха, че пътуващите от Гърция може да използват пътя през ГКПП „Илинден“, тъй като движението през Кресненското дефиле е блокирано. За "Фокус" говорителят на "Гранична полиция" Лора Любенова поясни, че след тежката катастрофа на Кресненското дефиле движението там е преустановено в двете посоки. „Извършват се процесуално-следствени действия. До приключването им трафикът няма да бъде възстановен. Препоръчваме на пътуващите от Гърция граждани да използват и маршрута през ГКПП – „Илинден“, каза говорителката.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

42249

18

Denis Rizanov

10.05 2017 в 08:34

Правилникът за движение по пътищата е с оценка минус 3(пост№11).Майтапчии.


Не ме карай да се заяждам с теб.
Не е "оценен" "правилникът", който всъщност е ЗАКОН, а неадекватната ти реакция на използването му като довод, с който да подкрепиш безпочвените си твърдения, за това кой, кога и как те бил "изнервял".
Ако беше се позовал на месечен биологичен цикъл характерен за фимейлите, съфорумниците ни може би щяха да бъдат по-снизходителни в оценките си.

42249

16

Denis Rizanov

09.05 2017 в 09:34

но мисля,че пътищата са за пестене на време


Не ме карай да се заяждам с теб. Като искаш да "пестиш" време си купи хеликоптер пък защо не и някое реактивно джетче. Дай боже всеки му!
Пътищата са придвижване на гражданите, за осъществяване на всякакъв вид дейност свързана с живота им. Основна ценност е че всеки има право на свободно придвижване. Недей така.
Давай по-ведро и не се напрягай като шофираш. Желая ти стотици хиляди безаварийни и безопасни километри пътуване. И повече толерантност на пътя!

42249

14

Denis Rizanov

08.05 2017 в 19:50

Освен това, както вече стана ясно, точно този случай не е такъв! Няма бавно движещ се направил задръстване чичо, а челен удар от насрещно връхлитащ заспал лумпен, возещ дъщеря си и внучката си и с безразсъдните си действия е отнел живота на двама престарели 70+ годишни хорица!
Какво от това, че ще каже, че съжалява?!
Ами ако насреща беше товарен камион или джип и беше се размазал с тая турска тойотка отпреде му? Ако беше убил дъщеря си и внучката си?
Този идиот е имал щастривия шанс, че насреща му е била една стара и грохнала ладичка.

42249

13

Denis Rizanov

08.05 2017 в 19:45

И пак не си прав. По междуградски път от 1 2-ра категория, че дори и от 3-та в някои случаи съгласно същия закон, който цитираш е забранено движението на каруци и селскостопанска техника. Допуска се само под строго пределен регламент и то не по всички пътища.
Пак повтарям, там ако има ограничение 60 и чичото минава с 50, то той не се движи "необосновано и безпричинно" бавно, а нормално. Бавно е категория, изцяло субективна, и само в твоята глава.

42249

10

Denis Rizanov

08.05 2017 в 19:19

Майндърбайндър, не си прав. Това че ти се изнервяш, че някой спазва ограниченията и кара според възможностите си, тези на автомобила и пътната обстановка си е изцяло твой проблем. В този участък специално има доста ограничения на скоростта и изпреварнето. А и по такъв път максималната скорост без ограничение е 90км/ч.
Като си толкова откачен и се изнервяш - има писти. Ако нямаш пари за тях си купи успокоителни и не се качвай да шофираш.

42249

9

Denis Rizanov

08.05 2017 в 19:16

Уви, дядото си е карал внимателно и бавно в платното. Онзи другият дядо, на малкото момиченце в тойотата е виновника за катастрофата. Според очевидци най-вероятно е задрямал зад волана.
Току що съобщиха подробности в тв-репортаж.