Издирват стрелците по автобус в София

OFFNews 17 януари 2017 в 12:31 3111 0

Издирват извършителите на стрелбата по автобуса в столицата

Снимка БНТ

Още не са заловени извършителите на стрелбата по автобус номер 76 в центъра на София. Полицията извърши днес втори оглед на мястото на инцидента. Образувано е досъдебно производство срещу неизвестен извършител, заяви за БНТ старши комисар Младен Маринов, директор на СДВР.

Стрелбата стана снощи след 20.00 часа. Тогава неизвестни стреляха с малокалибрено оръжие по автобуса докато той е в движение, близо до професионалната гимназия по текстил и моден дизайн на столичния бул. "България". По случайност пострадали няма.

Все още се изяснява броят на стрелците. Шофьорът сподели, че е открил сачми с различен калибър. Той предположи, че стрелците са били разположени в училището. От полицията работят и по друга версия. Възможно е по автобуса да е стреляно в движение от друг автомобил заради отнето предимство. По тази версия тепърва ще се работи.

Полицията не изключва версията изстрелите да са произведени от движещ се автомобил.

Инцидентът е изключително неприятен и това показва, че тези хора въобще не предполагат какви щети и какви наранявания може да донесе на пътниците в автобуса и е възможно да предизвика ПТП. Колегите направиха щателен оглед на местопроизшествието това е притеснително, не е първият случай, в който се извършват такива действия. Естествено успяваме да задържим извършителя на такива действия. За съжаление, достъпът до оръжие в момента е изключително лесен, каза директорът на СДВР Младен Маринов. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови