Избягалият сириец е с присъда у нас. Имал фризьорски салон в Харманли

OFFNews 04 ноември 2022 в 16:42 3890 0

Павлова

Снимка Стоп кадър

Мария Павлова

Сириецът, който избяга от затворническо общежитие в Стара Загора, е работил в неговия периметър и се казва Абдул. Роден е през 1991 г. в Сирия, но е с българско ЕГН и е със статут на бежанец. В България пребивава от 2018 г.

Това съобщиха на специална пресконференция зам.-министърът на правосъдието Мария Павлова и директорът на Главна дирекция "Изпълнение на наказанията" Ивайло Йорданов, които дойдоха на място.

Избягал е в четвъртък вечерта и е обявен за общодържавно издирване.

През 2021 г. Абдул е осъден за грабеж на година и половина затвор. Пребивавал е в затворническо общежитие и е работил доброволно на обект, който е неохраняем. Преди няколко дни е бил на дело в София, където е разбрал, че го грозят още присъди за грабеж. Вероятно това е мотивът му да избяга.

Сириецът е определен като лице със среден до нисък риск и поради тази причина му е позволено да работи на въпросния обект. Откакто пребивава в България, е бил фризьор и е имал салон в Харманли.

"Вчера към 14.00 ч. е констатирано, че при прибиране на групата от обекта същият не е се е завърнал. Незабавно са уведомени началникът на общежитието, командирът и началникът на затвора. Създаден е кризисен щаб. Уведомени са главна дирекция "Изпълнение на наказанията", Министерството на правосъдието и МВР. Лицето е обявено за общодържавно издирване. Искам да успокоя гражданите, че не съществува никакъв риск", поясни Мария Павлова.

Лишените от свобода в това общежитие са 50, вчера 37 от тях са работили на външни обекти.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови