Иван Владимиров за съседа си през ноември: Преспокойно някой може да си замине

OFFNews 09 февруари 2023 в 15:52 14490 1

Иван Владимиров

Снимка Facebook/Иван Владимиров-Нав

Иван Владимиров

"Преспокойно някой може да си замине", заявява пред bTV през ноември психологът Иван Владимиров-Нав - два месеца и половина преди да бъде убит от бившия полицай заради съседския спор. 

В предаването "Преди обед" той разказва за съседската вражда. "Моята входна врата и стълбите пред нея придобиват вече вид на арт инсталация. Мога да сложа различни линии, където е пръскал с нещо (съседът му, който снощи уби известния психолог - бел. ред.), хвърля машинно масло, маза вратата с грес, яйца и какво ли не", посочва тогава психологът. 

Убиха известния психолог Иван Владимиров-Нав, задържан е бивш полицай

По думите му конфликтът е още от 2020 г.

"Това, което ме напряга е, че всички съседи са уплашени от този човек. На едно общо събрание наби възрастен човек пред всички. Отидох при пострадалия и му казах "Дай да го осъдим", а той отговори: "Не, ще ме застреля", казва тогава Владимиров. 

Психологът посочва, че хората живеят в страх и добавя, че задържаният сега е вадил пистолет срещу друг съсед.

"Казваше, че вдигам шум, а аз буквално ходех на пръсти у дома. Замеряше ме с яйца", обясни тогава той. Владимиров допълва, че е поискал "три вида полицейски експертизи". От МВР са се отзовали, но служителка му е казала, че е "много трудно да се освидетелства човек с ментални проблеми или да се изсели" от блока.

"Надявам се като вдигнем малко повече публичност, да има някакъв ефект", казва Владимиров.

Когато водещите на предаването го питат как успява да се справи с това изпитание, психологът споделя, че е търпелив човек, но се напряга от това, че всички съседи в блока са наплашени от същия човек. Разговорът през ноември 2022 завършва с призив на Александър Кадиев да се вземат мерки, защото има опасност някой да загине.

Днес главният секретар на МВР Петър Тодоров каза, че има 12 подадени сигнала от 2020 г., като основната част от тях са от извършителя по отношение на действия на майката на Владимиров. Сигналите не са били за насилие, а по битови въпроси - шум, цапане на общите части и други подобни.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22547

1

dolivo

10.02 2023 в 07:59

А така, излезе наяве работата, не е в оръжието, а в импотентността на органите на реда.

Трудно било - ми заработи си заплатата бе пача?

Пистолета не е проблема, тоя бие, а и кухненските остриета не са за подценяване.

Пак да повторя - как се работи с хора с ментални проблеми в България?

Парламента ни е пълен с тях, ето как. Отврат.