Искър преля, обявиха бедствено положение в Мездра (oбновена)

OFFNwes Последна промяна на 24 май 2015 в 23:48 7657 7

Снимка Архив

Пътят Е-79 бе затворен заради придошлите води на река Искър. Тя преля при село Моравица, съобщи пресцентъра на АПИ.

"Обявиха бедствено положение в Мездра", съобщи Николина Кътовска, кмет на общината, цитирана от "Фокус". "Наводнени са приземни етажи и мазета в Мездра".

Кметицата посочи, че валежите са били изключително интензивни и преливни към 20:00 часа, като в момента интензитетът им е намалял. Временно е било прекъснато движението по главен път Е-79, между Мездра и Враца, както и в участъка край Люти Дол. В момента движението вече е възстановено.

Паднала е подпорна стена в с. Воденец на четвъртокласен път и утре той ще бъде разчистен. Свлачище има и по второкласен път Ребърково – Люти брод. В момента по отстраняване на последиците от свлачището работят екипи на пожарната.

Жителите на врачанското село Воденец също са евакуирани заради прелелите води на река Искър.

Поройните дъждове, паднали в региона в последните 24 часа, буквално превърнаха пътищата в реки, съобщава местният сайт tribali.info.

Река Моравишка бара, която се влива в Искър, е излязла от коритото си. Движението е блокирано от полицията и в двете посоки на пътя между Враца и Мездра. Колоната от ТИР-ове и леки автомобили с всяка изминала минута става все по-голяма.

 За бедствието първо са съобщили от полицията в Мездра, които веднага са сигнализирали на колегите си от Враца да отбият движението.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

25.05 2015 в 11:20

Преляла е Крапешката река поради задръстване на прехода и под Е-79.Водата е заляла пътя и е нанесла неколкостотин кубика пясък.А наводненията в града са много,ама изгребваме водата и сме готови за следващия дъжд.

25.05 2015 в 09:59

Тази снимка е от наводнението преди години в гр.Нови Искър

25.05 2015 в 08:32

Селото е Боденец, а не Воденец

25.05 2015 в 06:38

Че има село БОДЕНЕЦ знам, ама се скъсах да търся къде е това село ВОДЕНЕЦ на територията на Община Мездра?!!!
Хей, джурналистите! Вие е сте просто едни тъпи папагали! Преписвате един от друг и дори не си правите труда да редактирате това, което пишете!!! Смешници!!!

24.05 2015 в 23:11

Offnews, Искър се влива в Дунав. По вашата логика можехте да напишете направо, че Дунав е прелял и е залял разклон край Враца.

24.05 2015 в 23:10

"Искър преля".... "Река Моравишка бара, която се влива в Искър, е излязла от коритото си."

Последно? Или търсим сензацията както винаги?

24.05 2015 в 22:43

Стига бе! Един ден вали и наводнение. Кажете си го, че е заради незаконната сеч стартирала от НДСВ чрез обръчи от фирми на ДПС продължаваща и днес. Тия на всяко ниво краднат бе - не се ли нахраниха и настроиха по 2 тона свине станаха.