Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Интубираният след пожара на ферибота българин се подобрява. 7 още в неизвестност

OFFNews 19 февруари 2022 в 18:41 4344 0

Снимка БТА

Кадър от спасителната операция

Седем български граждани все още са в неизвестност след пожара на ферибота в Йонийско море, на който са пътували за Италия.

Това съобщава днес следобед българското външно министерство, като се позовава на информация на гръцките власти.

По-рано бе съобщено, че е възможно сред групата хора в неизвестност да има още двама български граждани

Подобрява се състоянието на настанените в болница двама наши сънародници. Единият от тях е изписан, а другият, който бе интубиран, е стабилизиран и без опасност за живота.

МВнР съдейства на българските граждани, евакуирани след пожара на ферибота в Йонийско море, да отпътуват от остров Корфу. Те ще пристигнат тази вечер в Игуменица, откъдето ще заминат с автобус за България. Част от сънародниците ни ще бъдат извозени до Италия, както те сами са пожелали.

Първите 38 български граждани вече заминаха за България, като се очаква те да пристигнат всеки момент в страната.

Българските граждани могат да потърсят актуална информация за своите близки, пътували на ферибота „Юрофери Олимпия“, на следния телефон в Ситуационния център на МВнР: 02 948 3051.

Пожарът на ферибота по направление Гърция-Италия избухна в ранните часове на 18 февруари. Оказа се, че на борда са били десетки българи, голяма част от които шофьори на камиони.

Продължава спасителната операция и опитът да бъде овладян пожарът на борда. По последни данни в неизвестност са общо 12 души. На борда на ферибота е имало 241 пасажери и 51 души екипаж. Повечето пасажери са спасени от екипажа, който по думите на оцелели е действал много организирано и професионално.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!