Хванаха в крачка пътен полицай - поискал 50 лв. да не пише акт

OFFNews 09 ноември 2020 в 17:00 3986 1

Полицай получи обвинителен акт и отива на съд за подкуп от 50 лв.

Обвиняемият работел в отдел „Пътна полиция“ в Столична дирекция на МВР. Според правилата той можел да проверява превозно средство при участието поне на двама служители на реда при спрял двигател на колата. Освен това камерите трябва да записват случващото се.

На 24 май 2018 г. обаче полицаят спрял опел в центъра на София. Служителят на реда установил, че автомобилът е с изтекъл срок за годишен технически преглед. Водачът очаквал да бъде санкциониран, но вместо това полицаят първо се отдалечил, за да напише нещо. Не след дълго се върнал и заявил, че му „спестил спиране от движение“, „ще му пише един фиш“ и „трябва да почерпи“. Човекът извадил банкнота от 50 лв.

По същото време наблизо минавал старши инспектор в отдел „Пътна полиция“ на СДВР, който видял какво се случва. Веднага се обадил на колегата си и го попитал за причината, поради която при констатиране на нарушител той не се е свързал с него за изпращане на втори служител. Обвиняемият се оправдал с това, че водачът е спрял на спирката на градския транспорт и ще му състави фиш. Било му наредено да изготви докладна записка за случая.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!