Хванаха рейнджъра, прострелял момиче

ОFFNews 19 септември 2014 в 17:43 5019 0

Никола Манчев, рейнджърът, който простреля момиче във врата в четвъртък вечерта между санданските села Катунци и Златолист, е бил арестуван от специалнит части, съобщи БГНЕС.

Униформените заловили 38-годишният мъж в района между селата Катунци, Златолист, Враня, Хърсово, Мелник. Той обаче не бил сам. Полицаите задържали още едно лице, което се смята, че е съучастник на стрелеца, съобщи главният секретар на МВР главен комисар Светлозар Лазаров, цитиран от "Фокус".

Спецчастите започнаха акцията по локализирането и залавянето на стрелеца към 15:20 часа днес.

От Министерството на отбраната заявиха, че стрелецът от Катунци е освободен от военна служба през 1998 г.

Никола Манчев е карал наборна военна служба като старшина - школник до 1997г., след което е освободен през 1998г. от армията, защото е отслужил наборната си военна служба. Според МО мъжът не е участвал в контингент зад граница като военен.

В четвъртък вечерта мъж, криволичещ по пътя, спира колата на простреляната жена, която е пътувала с нейна приятелка между селата Катунци и Златолист. По информация на "Фокус" той се опитал да отнеме автомобила им. Насочил пистолет към тях, заповядал на момичетата да излязат от колата и прострелял Лиляна С. от с. Мусомище във врата.

Раната не застрашава живота й.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови