Хванаха митничарка при опит да вкара ливанска бежанка у нас

OFFNews 30 август 2023 в 14:59 1992 0

ГКПП

Снимка МВР

ГКПП

Районната прокуратура в Хасково е привлякла като обвиняема митничарка, опитала да преведе през границата ливанска гражданка. Това се е случило на ГКПП "Капитан Андреево", съобщава bTV.

Жената е използвла автомобил с български регистрационни номера, идвала е от Турция.

При проверка на автомобила служител на ГПУ-Свиленград установил, че между предните и задните седалки под голяма чанта е имало укрита жена с паспорт, но без разрешение за влизане в страната. Чужденката била гражданка на Ливан.

Обвиняемата е на 54 години и е служител на Агенция „Митници“.  Тя не е била на работа по време на опита да вкара чуждата гражданка през границата.

Спрямо обвиняемата е взета мярка за неотклонение "парична гаранция" и мярка за процесуално принуда "забрана за напускане на пределите на България".

За престъплението е предвидено наказание "лишаване от свобода" от 3 до 10 години, глоба от 10 000 до 30 000 лева и конфискация на част или цялото имущество.

Ще ѝ бъде потърсена дисциплинарна отговорност, съобщават от Агенция "Митници".

"Подобно тежко деяние предполага и налагане на най-тежки дисциплинарни мерки. Деянието е останало незавършено и лицето е задържано в резултат на стриктно спазените процедури за контрол на ГКПП. Престъпването на закона в служебно, но и в лично качество е несъвместимо с митническата професия и ръководството на Агенция „Митници“ ще продължи своята политика на тотална непримиримост спрямо всякакви прояви на укоримо поведение", посочват от агенцията.

Митничарката е била командирована от София на ГКПП "Капитан Андреево". Там тя е работила няколко години.

Към момента отрича да е взела пари за прекарването през границата на чуждата гражданка.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки