Хванаха хероин за над 1,5 милиона лева на Дунав мост

OFFNews Последна промяна на 06 март 2018 в 16:01 6000 0

Митнически служители задържаха над 37 кг хероин в автомобил с италианска регистрация. Колата, управлявана от албански гражданин, постоянно пребиваващ в Италия, се явила на трасе „Изход" на ГКПП-Дунав мост 1 на 5 март 2018 г. сутринта, съобщиха от Агенция "Митници".

Инспекторите от отдел „Борба с наркотрафика" на Митница Русе насочили автомобила за щателна проверка, въпреки че шофьорът декларирал, че пренася само лични вещи. 

При огледа митническите служители установили някои нехарактерни изменения в конструкцията на пода на колата. В тайниците те намерили общо 68 пакета с бежово прахообразно вещество. Всеки от пакетите е с приблизително тегло 550 грама.

Направеният полеви наркотест показал, че веществото е хероин.

За случая е уведомен разследващ митнически инспектор и дежурен прокурор от Окръжна прокуратура-Русе. Образувано е дознание. Албанският гражданин, уличен в наркотрафик, е задържан с прокурорска мярка за 72 часа в русенския следствен арест.

По предварителни данни стойността на задържания наркотик по цени на съдопроизводството е за над 1 500 000 лева. Взети са проби за лабораторен анализ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови