Хванаха хероин за 3.6 млн. лв. на Дунав мост

OFFNews 18 ноември 2019 в 12:45 1843 0

93.6 кг. хероин, разпределен в 184 пакета, са задържани на ГКПП Дунав мост вчера, се разбра от изявленията на шефа на агенция "Митници" Георги Костов, избрания за главен прокурор Иван Гешев, прокурора от Окръжна прокуратура Русе Андрей Ангелов и главния секретар на МВР Ивайло Иванов.

Пакетите са били в товарен автомобил, който е трябвало да пътува към Западна Европа. При щателната проверка в двоен под на товарното помещение са открити 184 пакета с хероин.

Задържан за 72 часа е 56-годишен български гражданин. Предстои да му бъде поискана постоянна мярка задържане под стража.

Предвиденото за този вид престъпление е лишаване от свобода от 15 до 20 г. и глоба от 100 000 до 300 000 лв., уточни наблюдаващият прокурор Андрей Ангелов и допълни, че по първоначални оценки стойността на наркотичното вещество е над 3.6 млн. лв.

Става дума за хероин със сравнително висока чистота.

Проверката е извършена от опитен митнически служител с над 25 г. стаж. Той е видял разминаване в морфологията на превозното средство и е забелязал, че подът от страната на шасито е преработван, обясни директорът на агенция „Митници“ Георги Костов. "Най-вероятно става дума за международен трафик", заяви Ивайло Иванов. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови