Граничарят-убиец на 11-месечно бебе остава в ареста

OFFNews 13 септември 2014 в 17:17 3159 0

Снимка Булфото

Бургаският окръжен съд остави в ареста Костадин Стоянов, който уби 11-месечно бебе в с. Крушевец. Съдът му наложи мярка за неотклонение "задържане под стража", съобщава  БГНЕС 

Стоянов е обвинен за причиняване на смърт по непредпазливост, за което Наказателният кодекс предвижда лишаване от свобода от 3 до 10 години. Магистратите преценили, че от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение, че Стоянов е извършил това, в което е обвинен.

Освен това, въпреки че няма опасност да се укрие, съдът преценява, че има опасност той да извърши друго престъпление. За да заключи това съдът взима предвид факта, че на граничния полицай са били наложени в миналото административни наказания, едното от които е за шофиране след употреба на алкохол.

Мярката му не е окончателна и може да се обжалва пред Бургаския апелативен съд. Ако това се случи заседанието е насрочено за 19 септември от 11 часа.

Припомняме, че на 11 септември около 9.10 часа сутринта 36–годишния служител на Гранична полиция Красимир Стоянов на улица в село Крушевец, Бургаска област с личния си автомобил блъсна количка с дете. От удара 11-месечната Красимира почина на място. Проба с дрегер отчете 0.63 промила алкохол в кръвта му.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови