Гонка между 19-годишен без книжка и полицаи завърши с един прострелян

OFFNews 09 октомври 2017 в 12:08 5178 0

Гонка между 19-годишен без книжка и полицаи завърши с един прострелян

Гонка между полицейски патрул и 19-годишен шофьор без книжка приключи с катастрофа и един прострелян.

От прокуратурата съобщиха, че по случая е започнато бързо производство срещу 19-годишния Али М. от село Пет могили, който пречил на орган на властта да изпълни задълженията си. Престъплението се наказва със затвор до 3 години и глоба от 500 до 2000 лева. 

Инцидентът станал на 8 октомври 2017 г. около 11 часа, когато младежът се качил на колата на баща си. На входа на село Генерал Колево полицаи опитали да спрат колата със стоппалка, но младежът не се подчинил и избягал. 

Това довело до преследване с полицейски екип с микробус. Въпреки подадения звуков и светлинен сигнал Али не се подчинил. В края на селото той катастрофирал като се врязал в полицейския микробус.

След инцидента е установено, че младежът никога не е притежавал свидетелство за управление на МПС.

След катастрофата двамата му спътници побегнали в опит да се укрият. Полицейският екип отправил предупреждение към бегълците да спрат, след което един от служителите произвел два изстрела със служебното си оръжие. Един от младежите – 17-годишният Осман, който е брат на неправоспособния водач, бил ранен. Настанен е в болница без опасност за живота.

Продължава издирването на третия участник, който също е от село Пет могили.

Под ръководството на Районната прокуратура в Девня следовател от Окръжния следствен отдел към Окръжната прокуратура във Варна разследва действията на полицая, произвел изстрелите срещу беглеца, с които причинил лека телесна повреда на 17-годишния Осман.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови