Голям протест пред съда в Разлог след масовия бой от вчера (обновена)

OFFNews 15 май 2021 в 15:43 5438 0

Над 100 души се събраха на протест пред Районния съд, където се решават наказанията на петимата задържани за масовия бой вчера, предаде Нова телевизия. Срещу петимата са образувани преписки по указа за борба с дребното хулиганство.

В петък група мъже нападна и би клиенти на заведение до общината на града. Според свидетели това се случило, след като дете се опитало да разбие хладилник за сладолед. Клиент на заведението му направил забележка, а според една от версиите и ударил. По-късно детето се върнало с трийсетина роднини и така започнала свадата, след която няколко души се наложило да потърсят медицинска помощ.

Протестът е мирен и е в подкрепа на един от пострадалите клиенти на заведението - мъж на 24 години. Това е човекът, който - според роднините му - направил забележка на детето и "го побутнал леко" да се прибира вкъщи:

„Защото е къртило фризер срещу заведението, при което го подбутнал леко да си ходи към махалата. Моят син си сяда отново в заведението при компанията, съответно след 10-15 мин. в гръб го нападат 20 човека. Той е ударен със стол, с твърд предмет, разцепен е с множество удари по главата“, разказа Костадинка Кърджиева, майка на пострадалия, пред bTV.

Близките на задържаните се опитаха да предизвикат мирно протестиращите, което наложи намесата и на полицията. На място пристигна областният директор на МВР Дойчин Дойчинов, който по-късно заяви, че напрежението е овладяно. В очакване на решението на съда пред сградата все още има много хора. Повечето от тях настояват за присъди, а не както се коментира неофициално, налагане на санкция по указа за борба с дребното хулиганство, предава БНР.

В късния следобед, след 6-часово заседание, съдът в Разлог съобщи, че се отлагат делата за събиране на гласни доказателства и допусна експертиза за лицево разпознаване на нарушителите.

Делата са насрочени за 21.05.2021 г. от 10:00 часа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови