Екшън в Слънчев бряг, заловиха младеж, заплашил с пистолет полицаи

OFFNews Последна промяна на 04 юли 2015 в 15:50 3523 7

Младеж, извадил оръжие срещу полицаи в Слънчев бряг, е задържан. Д.Б. е неутрализиран, след като вместо да извади документи за проверка, насочил пистолет към проверяващите го полицейски служители, след което побягнал. Той бил настигнат от униформен по централната алея в курорта и отново насочил пистолет към него. Полицаят е стрелял със стоп-патрон, но нападателят успял да избяга и се укрие.

Следствените действия установили, че Д.Б. се намира в апартамент в общежитие «Кристал» в Слънчев бряг. Главния секретар на МВР – главен комисар Георги Костов и Директорът на ОДМВР – Бургас – старши комисар Калоян Калоянов разпоредили акцията по задържането да се осъществи от служителите от «Специализираните полицейски сили» към ОДМВР – Бургас, отчитайки наличието на множество обитатели на общежитието, както и нестабилното състояние на въоръжения с боен пистолет младеж, укриващ се в сградата.

Спец-полицаите атакували апартамента, използвайки противозащитен куршумен щит и методи от специалната тактика, които да гарантират безопасността на служителите, в случай, че въоръжения младеж реши да стреля срещу тях с огнестрелното оръжие. В резултат на бързите и професионални полицейски действия Д.Б. е обезвреден и задържан, без да се налага взривяване на светлинно-звукова граната, както е било предвидено, ако обстоятелствата налагали това. Полицаите иззели незаконно притежавания от младежа боен пистолет «Макаров» заедно с боеприпаси към него. При извършения оглед са намерени и иззети още : палка, маска, бокс, няколко мобилни телефона и лаптопа, за които се предполага че са предмет на престъпления / вероятно грабежи или кражби/.

Констатирано е, че Д.Б. е криминално проявен за извършена през 2013 година измама в родния му град Смолян. Същият е задържан за едно денонощие със заповед за полицейско задържане, като му е повдигнато обвинение по чл. 269* във връзка с чл. 339** от НК. С прокурорско постановление срокът на задържането е удължен на 72 часа и Д.Б. е приведен в следствения арест.
Работата по случая продължава от служители на Районно управление – Несебър. 

* Чл. 269. (1) Който употреби сила или заплашване с цел да принуди орган на властта, представител на обществеността, частен съдебен изпълнител или помощник частен съдебен изпълнител да извърши или да пропусне нещо по служба или свързано с функцията му, се наказва с лишаване от свобода до пет години.

**Чл. 339. (1) Който придобие по какъвто и да е начин, държи или предаде другиму взривни вещества, огнестрелни, химически, биологични или ядрени оръжия, боеприпаси за огнестрелни оръжия или пиротехнически изделия, без да има за това надлежно разрешение, се наказва с лишаване от свобода от две до осем години.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

04.07 2015 в 23:42

Това ако беше нормална държава, още при посягането за оръжието вече щеше да лежи в локва кръв с поне 5 куршума в тялото и един контролен в тиквата. Колкото и да не харесвам сша, това поне им e едно от хубавите неща - погледнеш на криво униформения и вече си с единия крак в гроба.
А нишите тюфлеци само кафенце и баклавичка дето не са му предложили...

"Полицаят е стрелял със стоп-патрон, но нападателят успял да избяга и се укрие." - и какво излиза... даже и с травма от стоп патрон човек може да избяга на шапкаря... еми да.. то тия за физически нормативи само са чували.. я успеят да избягат 20-30 метра я не, а после трябва и линейка да им викат да не колабират.
Иначе е лесно да джобиш тревоманите и пияниците.. или да го раздаваш охрана на курвите срещу свирка и ебане в гз.

04.07 2015 в 22:38

Ебах го в ПОМАКА мръсен,директно го разстрелвам,без да ми мигне окото.Хайде започвайте да штракате минуси.

04.07 2015 в 21:18

Офф, какъв е този "противозащитен куршумен щит"? Щит направен от куршуми, който се използва против защита? Това не е правописна грешка ☺

04.07 2015 в 18:22

miro айде моля ти се върви на пичка си майчина. Върви нейде из цивилизованите страни да вадиш оръжие на полицай, да видим какво ще ти се случи.

04.07 2015 в 17:05

Какви шубета бе човек - срещу оръжие всеки се насира. Освен това само абсолютен социопат би разстрелял човек, ей така, да отърве обществото.

04.07 2015 в 16:52

Бе , в затвора може да попадне на "хора" и да се доизпедерасти
А тия , дето са използвали противозашитен куршумен щит" са болшит!

04.07 2015 в 16:18

Жалко, че са ни такива шубета ченгетата... за този не вярвам да има човек, който да му е жал, а знаем как действа съда - можеше сега вече да го ядат червеите, надупчен в червата от куршуми и света да се е отървал от едно лайно...