Двама работници висят на перваз на 6-ия етаж на сграда, искат си заплатите (обновена)

OFFNews 10 октомври 2022 в 15:51 11543 1

работници
Работниците с неплатени заплати.

Двама работници от турски произход са се качили на перваза на шестия етаж на новострояща се кооперация в центъра на Перник и отказват да слязат, докато не получат заплатите си, съобщи ПерникНюз.

Става въпрос за една от новите сгради в близост до Кауфланд, която преди седмици беше завършена напълно. По информация на областната дирекция на МВР двамата строители са там от сутринта, но сигналът в полицията е бил подаден преди около два часа.

Строителите настояват да им се изплатят дължимите трудови възнаграждения, като конкретна сума не се съобщава. На място са кметът на Перник Станислав Владимиров, заместникът му Мирослав Стоицев, служители на полицията и пожарната.

На място да разговарят с двамата строители са техен колега и психолози на МВР, има представители на турското посолство.

„Става въпрос за неизчистени взаимоотношения между инвеститор и посредници. Имаме инвеститор българин, строител българин, кърджалийска фирма, която и посредник и турска фирма, която е наела работниците от Турция. Говорим за неизплатени задължения. Разследването ще покаже къде точно по веригата се е получило това, че не са получили възнагражденията си“, коментира кметът на Перник Станислав Владимиров

"Те са в изключително тежка ситуация. Не са получавали от месеци своите възнаграждения и са готови да предприемат тези крайни действия. Цялата държава се заема в момента с този казус. Всички институции са тук, работи се с хората горе", обясни още Владимиров. Той допълни, че общината има уверението на посредника от Кърджали, че днес ще дадат частични възнаграждения и след това ще бъде подписано споразумение за издължаване на всичките пари, които се дължат на работниците.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!