Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Доцентът от Пловдив изнудвал студентка за пари и секс, мъжът ѝ го убил с бухалка

OFFNews 04 юли 2018 в 08:45 17199 2

До 20 години затвор грозят мъжа, който беше задържан за убийството на доцента от Пловдив. Това обясни зам. окръжният прокурор на града Галин Гаврилов в сутрешния блок на Нова телевизия.

70-годишният доцент беше намерен в понеделник вечерта в безпомощно състояние до колата си, паркирана до Военна болница в Пловдив. Според разследването мъжът е пребит до смърт с бухалка на безлюдно място извън града.

Според прокуратурата възрастният преподавател е нападнат е в момент, когато изнудвал 32-годишна студентка за пари и интимна близост, в замяна на което обещал да уреди изпитите и завършването ѝ.

Арестуван за престъплението е 42-годишният съпруг на студентката. Прокуратурата му е повдигнала обвинение за умишлено убийство.

„Наказанието, което се предвижда е лишаване от свобода от 10 до 20 години. Задържан е за срок от 72 часа с прокурорско постановление”, заяви прокурор Гаврилов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15914

2

поп Дръвчо

04.07 2018 в 14:07

Малко насилена ми звучи тая версия.

Дъртият доцент мераклия за агнешко не е никак рядък екземпляр, студентки (па и студенти) които да реагират положително на такива мераци също има. Това е "академична" традиция от незапомнени времена.

Само че, всичко това опира до неспособността на студента да вземе изпита по нормалния начин - с демонстриране на усвоени знания. Иначе същият студент има ред други възможности за борба с преподавател, който не сътрудничи.

14469

1

случайно прочетох

04.07 2018 в 11:42

А защо ще го съдят?
 
X

Да помогнем на украинските деца!